Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

07-02-2014

Daugavpili iepazīst Tatarstānas delegācija


5.8. februārī Daugavpilī uzturas  Tatarstānas delegācija. Daugavpils Domē viesus uzņēma 7. Februāri. Ar delegāciju no Kazaņas tikās Domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Jānis Dukšinskis un vietnieks Dmitrijs Rodionovs. Piedalījās arī Domes lietu pārvaldniece Olga Jesse, Jaunatnes departamenta vadītājs Teodors Bikovskis un Sporta pārvaldes vadītājs Aleksandrs Isakovs.

Delegācijas sastāvā Timurs Kamaletdinovs- jauniešu organizācijas vadītājs un Dināra Šaripova- sporta un patriotiskās audzināšanas republikāniskā centra „Patriots” speciāliste.

Viesiem bija sagatavota prezentācija par Daugavpili. Pilsētas  Domei tika izteikta pateicība par vizītes augsto organizācijas līmeni un silto uzņemšanu. Visi atzina, ka šī vizīte būs pirmais solis ceļā uz ciešāku sadarbību ar Tatarstānu.

Viesi pastāstīja par aktivitātēm viņu republikā, par Universiādi un citiem nozīmīgiem pasākumiem 2013. gadā, akcentu liekot uz darbu ar jauniešiem, jo paši pārstāv jauniešu organizācijas.

Jānis Dukšinsis uzsvēra, ka arī Daugavpils sportisti piedalījās Universiādē. Viņš pastāstīja, ka kādreiz Daugavpils Universitātei bija studentu apmaiņa ar Tatarstānu. Viņš izteica cerību, ka šī saikne tiks atjaunota un būs arī citi sadarbības projekti.

6. februārī viesus uzņēma Jaunatnes departaments, delegācija apmeklēja Daugavpils cietoksni un  Marka Rotko mākslas centru.

Vizītes programmā šodien ir arī iepazīšanās ar Daugavpils sporta objektiem un tikšanās tatāru nacionālajā biedrībā.

Informācija sagatavoja Domes preses sekretāre L. Korsaka.




Atpakaļ