Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

14-06-2011

Zviedrijas vēstnieks interesējās par Daugavpils ekonomiku un investīciju iespējām


14. jūnijā Daugavpils Domē priekšsēdētāj Žanna Kulakova uzņēma Zviedrijas vēstnieku Latvijā  Matu Stefansonu.

Tika demonstrēta prezentācija par pilsētu. Sarunā piedalījās vēstnieka padomnieki, Domes Attīstības departamenta vadītājas vietniece Inna Kukare, Projektu nodaļas vadītāja Daina Krīviņa.

Vēstnieks informēja, ka viņam ir cieša saikne ar Daugavpils Universitāti kur ļoti augstā līmenī māca zviedru valodu. Viņam ir interesanti redzēt, kā mainījusies Daugavpils, tāpēc ar interesi noklausījās prezentāciju. Pirmo reizi Daugavpilī viņš bija 2008. gadā.

Tikšanās laikā akcents tika likts uz ekonomiku, uzņēmējdarbības attīstību, investīcijām. Vēstnieks interesējās par ārvalstu investoriem, kas strādā Daugavpilī, vai ir Zviedrijas investīcijas. Ja neņem vērā banku sektoru un Rimi tīklu, tad tiešu investīciju no Zviedrijas nav. Ir virkne uzņēmumu, īpaši metālapstrādē, kas sadarbojas ar partneriem Zviedrijā. Daina Krīviņa informēja, ka tiek gatavots kopīgs projekts ar Mūtalu, Daugavpils sadraudzības pilsētu, tūrisma jomā.

Runājot par lidostu, vēstnieks atzina, ka  projekts svarīgs. Daugavpils vājais punkts ir attālums, bet stiprais- ģeogrāfiskais stāvoklis.

Žanna Kulakova uzaicināja vēstnieku uz gaidāmo Investīciju forumu un caur vēstniecību arī Zviedrijas uzņēmējus. Stefansona kungs solīja informatīvu atbalstu.

Vizītes turpinājumā Mats Stefansons apmeklēja Daugavpils Universitāti.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ