Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

14-06-2011

Projekts „Stabila ģimene Latgalē”


2011.gada 10.martā Nodarbinātības valsts aģentūra un Biedrība kristīgai paaudžu kopībai „Tilts” noslēdza līgumu Nr.2011/22 par Eiropas Savienības fonda projekta „Stabila ģimene Latgalē”, Nr.1DP/1.4.1.2.4./10/APIA/NVA/057 īstenošanu un Eiropas Sociālā fonda finansējuma piešķiršanu.

 

Projekta mērķis ir sniegt Latgales reģiona nepilnajām ģimenēm (turpmāk - Mērķa grupa) no Daugavpils pilsētas, Daugavpils, Krāslavas un Ilūkstes u.c. novadiem kompleksu psihosociālu palīdzību, sociālo un funkcionālo prasmju atjaunošanai un paaugstināšanai, lai nodrošinātu Mērķa grupas nodarbinātību un integrāciju sabiedrībā un veikt apmācības Latgales reģiona sociālā darba speciālistiem profesionalitātes un darba efektivitātes paaugstināšanai.

 

Šī mērķa sasniegšanai projekta „Stabila ģimene Latgalē” ietvaros tiks izstrādātas un ieviestas 6 sociālās rehabilitācijas programmas un 2 motivācijas programmas. Paralēli sociālās rehabilitācijas un motivācijas programmu ieviešanai tiks uzlabota sociālā darba kvalitātes, paaugstinot Latgales reģiona sociālā darba speciālistu izglītības līmeni, apmācot darbā ar Mērķa grupu un izstrādātajām programmām.

 

Projekta aktivitātēs plānots iesaistīt 80 nepilnās ģimenes (vismaz 160 personas), kam tiks sniegti kompleksi sociālās rehabilitācijas pakalpojumi, lai pilnveidotu gan pieaugušo, gan bērnu sociālās un funkcionālās prasmes un veicinātu to nodarbinātību un integrāciju sabiedrībā. Mērķa grupai gan sievietēm, gan vīriešiem, neatkarīgi no invaliditātes un/vai vecuma, un/vai saziņas valodas tiks nodrošinātas vienlīdzīgas iespējas piedalīties projekta aktivitāšu īstenošanā.

Pakalpojumus sociālās rehabilitācijas programmas īstenošanā sniegs dažādu nozaru speciālisti – sociālie darbinieki, psihologi, psihoterapeiti, sociālie pedagogi un pedagogi.

Projekta ietvaros paredzētas 8 grupas Mērķa grupas pieaugušajiem (katrā 10 dalībnieki), kuri pēc individuālas izvēles un secīgi apgūs vienu no sociālās rehabilitācijas programmām un vienu no motivācijas programmām, kā arī pēc vajadzības saņems 10 individuālās sociālās rehabilitācijas pakalpojumus. Mērķa grupas pieaugušajiem  programmu ieviešanas laikā tiks nodrošināts iespēja izmantot arī datora ar interneta pieslēgumu darba piedāvājumu meklēšanai un motivācijas programmās apgūto prasmju praktiskai pielietošanai.

Mērķgrupas pieaugušo rehabilitācijas un motivācijas programmu nodarbību laikā notiks Mērķa grupas bērnu grupu nodarbības. Tas atrisinās problēmu, ja nepilnajai ģimenei nav kas pieskata bērnu. Programmas tiks ieviestas Daugavpilī.

 

Projekta īstenošanas periods ir 20 mēneši, no 2011.gada 15.aprīļa līdz 2012.gada 14.decembrim, īstenošanas vieta – Latgales reģions, Daugavpils, Mazā Dārza iela 1- 3.

 

Informāciju par iespējām saņemt pakalpojumus un iesaistīties projekta aktivitātēs var iegūt nosūtot e-pastu uz kpk.tilts@gmail.com vai zvanot Rutai Silapēterei, tel. 22307522

Projekta kopējās un kopējās attiecināmās izmaksas ir98680,29 LVL.




Atpakaļ