Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

27-12-2013

Nodoti ekspluatācijā Nikolaja vārti, tilts un ielas posms


Piektdien, 20. decembrī Daugavpils Būvvaldes pieņemšanas komisija, domes izpilddirektors Andrejs Kursītis un citi pasūtītāja pārstāvji pieņēma ekspluatācijā restaurētos Nikolaja vārtus, atjaunoto gājēju koka tiltu pār aizsarggrāvi, Daugavas ielas malā ierīkoto autotransporta stāvlaukumu, kā arī atjaunoto Nikolaja ielas posmu ar rekonstruētajām un jaunām funkcijām pielāgotajām ēkām Nr.7 (sabiedriskās tualetes) un Nr.13 (noliktava).

Visi objekti jau tagad ir brīvi apskatāmi, darbojas ielu nakts apgaismojums. Nikolaja vārti tiks svinīgi atvērti nākamā gada maijā, bet līdz tam darbdienās no plkst. 10:00 līdz 17:00 būs apskatāma to caurbrauktuves telpa, kā arī pa tiem varēs iziet uz koka tiltu, lai apskatītu cietokšņa aizsargvalni un aizsarggrāvi. Stāvlaukumā Daugavas ielā var atstāt automašīnas un autobusus, un pa izbūvēto celiņu līdz koka tiltam var ienākt cietoksnī caur svinīgajiem Nikolaja vārtiem. No maija vārti būs vaļā arī brīvdienās, kā arī būs apskatāmas to sānu jomu telpas un tajās ierīkotas ekspozīcijas.

Būvdarbus Daugavpils pilsētas domes īstenojamā Eiropas reģionālās attīstības fonda projekta „Daugavpils cietokšņa Nikolaja ielas un tās apbūves atjaunošana” ietvaros veica SIA „Ditton Būve” (būvdarbu vadītāji N.Gorbunovs, L.Grjaznihs, T.Dubina) pēc SIA „Rem Pro” izstrādātajiem tehniskajiem projektiem (arhitektes I.Buka, I.Ratniece, V.Kladovščikova). Būvuzraudzību nodrošināja SIA „Rem Pro” būvuzraugi (J.Rudzinskis, V.Prančs, V.Kovaļovs, A.Grīns).

2014. gada pavasarī tiks pabeigti aizsarggrāvja attīrītā posma apzaļumošanas darbi – pie futbola stadiona, kā arī izbūvēts lietus ūdeņu kanalizācijas sūkņu stacijas pieslēgums elektrotīkliem.

Projekta rezultātā tiks sakārtota Daugavpils pilsētas un cietokšņa ievērojama teritorija un infrastruktūra, tādā veidā veicinot tūrisma, uzņēmējdarbības un kultūras attīstību pilsētā, reģionā un valstī kopumā.

Projekta īstenošanas laiks: 27.11.2012. – 30.06.2014. Projekta kopējās attiecināmās izmaksas sastāda 1,3 mljn. Ls, kur ERAF finansējums ir 85%, valsts budžeta dotācija – 3%, bet pašvaldības līdzfinansējums – 12%. Pašvaldība nodrošina vēl 160 tūkst. Ls iepirkuma sadārdzinājuma un papildus būvdarbu apmaksai.

Projekta Nr. 3DP/3.6.1.1.0/11/IPIA/VRAA/018.

Projekta vienošanās Nr. 3DP/3.6.6.1.0/11/IPIA/VRAA/018/071.

 

Informāciju sagatavoja:

Artjoms Mahļins

Daugavpils pilsētas domes

Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centra

eksperts projektu jautājumos

e-pasts: artjoms.mahlins@daugavpils.lv




Atpakaļ