Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

13-12-2013

Trīs Daugavpilī īstenoti projekti un atbildes uz simts āķīgiem jautājumiem


Kas ir soltaunīks? Kur Latvijā meklēt 390 miljonus gadu vecas fosilijas? Kam piestāv ragi? – atbildes uz šiem un vēl 97 jautājumiem meklējiet virtuālajā izstādē „ES fondi: NAUDA DARBĪBĀ”, kura sākot ar 13.decembri ir pieejama vietnē www.esfondi.lv/naudadarbiba.

Fotogrāfiju, videomateriālu un īsu aprakstu veidā izstādē stāstīts par simts iedvesmojošākajiem projektiem, kas par Eiropas Sociālā fonda, Eiropas Reģionālās attīstības fonda un Kohēzijas fonda (ESF, ERAF un KF) līdzekļiem īstenoti laikā no 2007.-2013.gadam.

Izstādē „ES fondi: NAUDA DARBĪBĀ” eksponēts vien pusotrs procents no vairāk nekā sešiem tūkstošiem īstenoto projektu, turklāt projektu atlase notikusi pēc LR ministriju un nozaru ekspertu ieteikuma, tāpēc īpaši izceļams fakts, ka izstādē iekļauti arī trīs Daugavpilī īstenoti projekti: 

  • Artilērijas Arsenāla ēkas rekonstrukcija Daugavpils Rotko Mākslas centra izveidei,
  • Eksperimentālās difrakcijas elementu tiražēšanas līnijas izveide un rentgendifraktometra iegāde (Daugavpils Universitātes Inovatīvās mikroskopijas centrs),
  • Starpdisciplināras zinātniskās grupas izveidošana Latvijas lašveidīgo zivju ezeru ilgtspējības nodrošināšanai (Daugavpils Universitātes Ekoloģijas institūts).

Atskatoties uz 2007.-2013.gada ES fondu investīcijas periodu, kura laikā Latvijai no ESF, ERAF un KF līdzekļiem bijuši pieejami 4.53 miljardi eiro, izstādi „ES fondi: NAUDA DARBĪBĀ” organizē Finanšu ministrija, kas ir Eiropas Savienības fondu vadošā iestāde Latvijā.

2014.gadā sākas nākamais septiņu gadu ES fondu plānošanas periods, kura laikā no ESF, ERAF un KF līdzekļiem Latvijai būs pieejami 4.4 miljardi eiro, kurus plānots ieguldīt tādās Latvijas izaugsmi veicinošās jomās kā pētniecība, inovācijas, mazo un vidējo uzņēmumu konkurētspējas veicināšana, energoefektivitāte, vide, nodarbinātība un izglītība. 

Vairāk informācijas:
Jana Duhovska
jana@ekomedia.lv
Tālr. 29225766




Atpakaļ