Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

12-12-2013

Anitai Liepai pasniedza Triju Zvaigžņu ordeņa zeltīto goda zīmi


12. decembrī Latviešu kultūras centrā Ordeņu kapitula pārstāvji pasniedza rakstniecei, sabiedriskai darbiniecei, Goda daugavpilietei Anitai Liepai piešķirto augstāko Latvijas valsts apbalvojumu – Triju Zvaigžņu ordeņa zeltīto goda zīmi.

Ordeņu kapituls lēmumu par apbalvojuma piešķiršanu pieņēma 2013. gada 10. oktobrī. Liepas kundze uz Rīgu aizbraukt nevarēja, tāpēc Ordeņu kapitula pārstāvji Ēriks Hānbergs un Maira Sudrabiņa ieradās Daugavpilī un pasniedza augsto apbalvojumu un nodeva vissiltākos sveicienus no Valsts prezidenta Andra Bērziņa.

Apbalvojums Anitai Liepai piešķirts par mūža ieguldījumu Latvijas kultūrā un rakstniecībā.

Rakstnieci sveica vokālais kolektīvs „Vecais ratiņš” .

Ēriks Hānbergs, pasniedzot apbalvojumu, izteica pateicību par lielo veikumu, uzdrīkstēšanos un Latvijas mīlestību.

Daugavpils Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis uzsvēra, ka pilsētā šodien ir liels notikums. Pasniegts apbalvojums cilvēkam, kurš ar savu dzīvi un darbu rāda piemēru. Anita Liepa nekad nav domājusi tikai par sevi, bet par visu dzimto pilsētu. Daugavpiliešu vārdā Jānis Lāčplēsis izteica pateicību par patriotismu un paveikto.

Rakstnieci sveica Latviešu biedrība, tās vadītāja Genovefa Barkovska un laikraksta „Latgales laiks” galvenā redaktore Zigrīda Some, jo Anita Liepa ir strādājusi arī žurnālistikā un tieši šajā laikrakstā.

Pati Anita Liepa par savu darbu saka tā: „Rakstīšana ir mans dzīvesveids, mana lielākā bauda jau kopš divpadsmit gadu vecuma. Rakstu katru dienu no trim līdz divpadsmit stundām. Rakstot man nav ne „viegli”, nedz „smagi”, es tikai priecājos par pašu rakstīšanas procesu, tīksminos par izdevušos frāzi, dusmojos par grumbuļaino.”

Anita Liepa ir ļoti aizkustināta par piešķirto apbalvojumu, jo nebija to gaidījusi. Viņa pateicās par labajiem vārdiem, īpašs paldies tika veltīts Daugavpils Latviešu biedrībai, uz kuru rakstniece vienmēr var paļauties.

Jāpiebilst, ka Anita Liepa turpina rakstīt. Uz tipogrāfiju dodas vēl viena grāmata, šoreiz par Latvijas tautas fronti.

Anitas Liepas liktenis bijis smags. Dzīve ārpus Latvijas, ieslodzījums par kontrrevolucionāru darbību. Strādājusi par skolotāju, žurnālisti, pat par glābēju Glābšanas stacijā. Kopš 2001. gada nodarbojas tikai ar rakstniecību.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ