Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

06-12-2013

Daugavpilī eiro izstādi apmeklējuši teju 7000 interesentu


Iespēju aplūkot klātienē visu eirozonas valstu monētas ceļojošā izstādē „Eiro – mūsu valūta” jau ir izmantojuši vairāk nekā 9400 Latvijas iedzīvotāju. No tiem 6724 bija Daugavpils izstādes apmeklētāji.

Pēc ceļojošās izstādes „Eiro – mūsu valūta” atklāšanas Rīgā septembrī, tā no 22. oktobra līdz 28. novembrim bija apskatāma Daugavpils Kultūras pilī. Saturiski un vizuāli bagātīgā izstāde lielāko popularitāti iemantoja skolu vidū kā vērtīgs mācību līdzeklis. Izstādi apmeklēja vairāk nekā 50 skolu audzēkņi ne vien no Daugavpils, bet arī, piemēram, Ludzas pilsētas ģimnāzijas, Aglonas internātvidusskolas, Salienas vidusskolas, u.c. Kā atzīst viena no aktīvākajām, Daugavpils 15. vidusskola, kas ekskursijās un klašu stundās uz izstādi atveda vairāk nekā 400 skolēnu, piedalīšanās izstādē ne tikai deva iespēju vairāk uzzināt par eiro un Eiropas Savienības vēsturi, bet arī motivēja iedziļināties mūsdienu ekonomiskajos jautājumos.

„Daugavpils un Latgales iedzīvotājiem interesē eiro jautājumi. To redzam gan pēc eiro semināru apmeklētības, gan pēc lielās intereses par izstādi par eiro un Eiropas Savienību. Arī Latgales reģionālajā Eirodienā daugavpilieši un apkaimes iedzīvotāji aktīvi izmantoja iespēju iztaujāt ekspertus un sevi sagatavot 2014. gada 1. janvārim, kad Latvijā sāksim lietot eiro,” saka Finanšu ministrijas Eiro biroja vadītāja Arina Andreičika.

Ikviens, kam ir jautājumi par eiro ieviešanu Latvijā, piemēram, par pensiju un pabalstu izmaksas kārtību, to, vai jāpārslēdz darba līgumi, kā notiks maksājumi no 1. janvāra, aicināts zvanīt uz bezmaksas informatīvo tālruni 80003000. Ļoti plaša informācija un atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem latviešu un krievu valodā atrodama arī interneta lapā www.eiro.lv.

Ceļojošā izstāde „Eiro – mūsu valūta” pēc viesošanās Rīgā un Daugavpilī līdz 2014. gada 12. janvārim ir apskatāma Liepājas Olimpiskajā centrā. Izstādes darba laiks: darba dienās ir no 10:00 līdz 19:00, brīvdienās no 11:00 līdz 16:00. Ieeja izstādē ir bez maksas. Klašu grupas ir aicinātas ekskursijas un mācību stundu noturēšanu pieteikt iepriekš pa izstādes informatīvo tālruni 28300095.

Papildu informācija:

Ināra Rubene

LR Finanšu ministrijas

Eiro komunikācijas nodaļas vadītāja

Tālrunis: 67095417, e-pasts: inara.rubene@fm.gov.lv

Elīna Kalniņa

Komunikācijas aģentūras/ Edelman Affiliate

Eiro komunikācijas koordinatore

Tālr. 22018527, e-pasts: elina.kalnina@ka.lv




Atpakaļ