Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

03-12-2013

Paziņojums par līdzdalības iespējām Daugavpils pilsētas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas 2014.-2030.gadam izstrādes procesā


1.

Dokumenta veids

Teritorijas attīstības plānošanas dokuments

2.

Dokumenta nosaukums

Daugavpils pilsētas ilgtspējīgas attīstības stratēģija 2014.-2030.gadam (turpmāk – Stratēģija)

3.

Politikas joma un nozare vai teritorija

Publiskās pārvaldes politikas joma, teritorijas attīstības plānošanas nozare

4.

Dokumenta mērķgrupas

Daugavpils pilsētas iedzīvotāji

5.

Dokumenta mērķis un sākotnēji identificētās problēmas būtība

Stratēģija ir ilgtermiņa attīstības plānošanas dokuments (līdz 25 gadiem) un hierarhiski nozīmīgākais plānošanas dokuments, kas nosaka visu citu pilsētas attīstības plānošanas dokumentu saskaņotību un pakārtotību to izstrādes, ieviešanas, kā arī aktualizēšanas un grozīšanas stadijās.

Stratēģijas izstrādes mērķis ir noteikt Daugavpils pilsētas ilgtermiņa redzējumu, ilgtermiņa attīstības prioritātes, stratēģiskos mērķus, teritorijas specializāciju un telpiskās attīstības perspektīvu. Stratēģijas izstrādi jāveic saskaņā ar Teritorijas attīstības likumu, ņemot vērā plānošanas reģiona spēkā esošos teritorijas attīstības plānošanas dokumentus, apstiprināto Daugavpils pilsētas teritorijas plānojumu 2006.-2018.gadam (2009.gada grozījumi), Daugavpils pilsētas attīstības programmu „Mana pils - Daugavpils” 2014.-2020.gadam, kā arī to vietējo pašvaldību spēkā esošos teritorijas attīstības plānošanas dokumentus, ar kurām robežojas pilsēta.

Stratēģija tiek izstrādāta, pamatojoties uz  Attīstības plānošanas sistēmas likuma 6.panta ceturto daļu, Teritorijas attīstības plānošanas likuma 5.panta pirmās daļas 3.punktu, 12.panta pirmo daļu, 20.panta 1.punktu un 21.pantu.

6.

Dokumenta izstrādes laiks un plānotā virzība

Stratēģija tiks izstrādāta laika posmā no 2013.gada oktobra līdz 2014.gada jūnijam.

7.

Dokumenti

Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģija līdz 2030.gadam

Latgales stratēģija 2030

Daugavpils attīstības stratēģija (2004.g.)

8.

Sabiedrības pārstāvju iespējas līdzdarboties

Iedzīvotājus un visus interesentus aicinām izmantot šādas sabiedrības līdzdalības iespējas:

  • viedokļa izteikšana un priekšlikumu iesniegšana par Daugavpils pilsētas ilgtermiņa nākotnes redzējumu (līdz 2030.gadam);
  • piedalīties sabiedriskajās apspriedēs, iesaistīties publiskajā apspriešanā (2014.gada marta - aprīlis);
  • sniegt iebildumus un priekšlikumus noteiktajā kārtībā lēmuma pieņemšanas procesā domes sēdēs, komitejās un komisijās atbilstoši pašvaldības nolikumam.

9.

Pieteikšanās līdzdalībai

Rakstiskus komentārus, priekšlikumus un atsauksmes sabiedrības pārstāvjiem iespējams sniegt plānošanas dokumenta izstrādes laikā:

  • Daugavpils pilsētas domes informācijas centrā, K.Valdemāra ielā 1;
  • sūtot pa pastu uz adresi: Daugavpils pilsētas dome, K. Valdemāra iela 1, Daugavpils, LV-5401;
  • sūtot uz e-pasta adresi: info@daugavpils.lv.

10.

Cita informācija

Daugavpils pilsētas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas 2014.-2030.gadam izstrādes gaitā aktuāla informācija, kā arī informācija par sabiedrības līdzdalības iespējām tiks izvietota pašvaldības interneta vietnē www.daugavpils.lv un publicēta vietējā laikrakstā “Latgales laiks”.

11.

Atbildīgā amatpersona

Atbildīgā amatpersona par dokumenta izstrādi ir Daugavpils pilsētas domes izpilddirektors A.Kursītis, tālrunis 65404385, e-pasts: andrejs.kursitis@daugavpils.lv.




Atpakaļ