Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

21-11-2013

‘’Saules skola’’ tiek gatavota nodošanai ekspluatācijā


Daugavpils pilsētas dome īstenojot ERAF projektu „Daugavpils mākslas vidusskolas „Saules skola” mācību aprīkojuma modernizācija un infrastruktūras uzlabošana”, Nr. 3DP/3.1.1.1.0/10/IPIA/VIAA/003, kuru līdzfinansē Eiropas Reģionālās Attīstības fonds ir sniegusi būtisku ieguldījumu Daugavpils pilsētas profesionālās izglītības infrastruktūras uzlabošanā.

Daugavpils mākslas vidusskola “Saules skola” ir dibināta 1917.gadā, un ir vecākā mākslas izglītības iestāde Latgalē. Skola ir profesionālās izglītības iestāde, kuras mērķis ir izglītot augsti profesionālus, radoši domājošus dizainerus un māksliniekus, kuri būtu spējīgi patstāvīgi radīt konkurētspējīgus, inovatīvus dizaina produktus, realizēt savas idejas tekstila, modes, kokapstrādes, interjera un reklāmas dizaina jomās.

Būvdarbi, kas tika uzsākti š.g. aprīlī ir pabeigti un uz doto brīdi tiek kārtota dokumentācija, lai nodotu skolu ekspluatācijā.

Projekta ietvaros ir veikti ne tikai ēkas būvdarbi, bet arī veikti nozīmīgi teritorijas labiekārtošanas darbi, kā arī iegādāts jauns aprīkojums mācību procesa sekmīgai nodrošināšanai.

Rekonstrukcijas būvdarbu laikā tika veikti nopietni ēkas konstrukciju nostiprināšanas darbi, pamatu hidroizolācija un bīstamās ēkas daļas nojaukšana.

 Skolas telpas nodrošina vides pieejamības prasības, kas iespējams ieinteresēs vidusskolas vecuma bērnus, kam ir kustību traucējumi, apgūt kādu no ‘’Saules skolas’’ piedāvātajām profesionālajām programmām.

Saules skolas svinīgā atklāšana plānojas š.g. decembra vidū, savukārt audzēkņi atjaunotās telpas un klases sāks izmantot 2014. gada 6. janvārī.

Projekta attiecināmās izmaksas  422 475 LVL, 86% apmērā no kopējām attiecināmām izmaksām finansē Eiropas Reģionālās Attīstības fonds.

 

 




Atpakaļ