Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

20-11-2013

LgSC un kafejnīca SĀTA aicina uz vakarēšanām


Rudens laikā, ka visi lauku darbi bija apdarīti, senie cilvēki pa vakariem savācās kopā un nodarbojās ar rokdarbiem – puiši taisīja striķus, apstrādāja kokus, meitenes – adīja, izšuva, auda. Šādu atrasšanos kopā, darbu un pasaku stāstīšanu, mīklu minēšanu sauc par vakarēšanu.

Biedrība „Latgolys Studentu centrs” (LgSC) aicina visus interesentus pa vakariem doties ar saviem rokdarbiem uz kafejnīcu SĀTA (Vienības 17, Daugavpils), piedalīties radošajās darbnīcās – vilnas velšanā, aušanā, adīšanā, rotu darināšanā u.c. Uz darbnīcām ir aicināti  visi interesenti. Vakarēšanu laikā tiks stāstīta seno latviešu rakstu nozīme, uzdotas mīklas, stāstīti stāsti, dziedātas latgaliešu dziesmas. Viens no LgSC mērķiem ir saglabāt un attīstīt latgaliskās tradīcijas. Senie amati, rokdarbi ir viens no tradīciju pamatiem. Arī citi rokdarbnieki ir aicināti dalīties ar savām zināšanām un taisīt radošās darbnīcas kafejnīcā SĀTA. 

Vairāk informācijas par radošos darbnīcu laikiem un tematiku var uzzināt biedrības „Latgolys Studentu centrs” mājaslapā (lgsc.lv), latgaliešu ziņu portālā (lakuga.lv), kā arī zvanot uz tel. 28362243 (Dagnija) vai rakstot uz e-pastu: daugovpils@lgsc.lv.

 




Atpakaļ