Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

19-11-2013

Pareizticīgās baznīcas pārstāvji piedāvā pārcelt senu dievnamu


Daugavpils Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis, bīskaps Aleksandrs, citi garīdzniecības pārstāvji 19. novembrī tikās, lai apspriestu jautājumu par Aleksandra Ņevska baznīcas pārcelšanu, kas atrodas Garnizona kapos.

1897. gadā 99 dienu laikā tika uzbūvēta koka baznīca . Līdzekļus ziedoja draudze, galvenokārt tie bija tirgotāji. Baznīca ir arhitektūras piemineklis, kas atrodas valsts aizsardzībā.

Daugavpils bīskaps Aleksandrs skaidroja vēlmi pārcelt šo baznīcu uz kādu no pilsētas mikrorajoniem, lai baznīca kļūtu par garīgo centru. Par to, ka tas ir iespējams liecina Etnogrāfiska muzeja pieredze.

Bet gala vārds ir Valsts pieminekļu aizsardzības inspekcijai, kas arī gatavos slēdzienu. Daļa celtnieku uzskata, ka izjaucot baznīcu lielākā daļa detaļu ies bojā. Citi uzskata, ka ir mūsdienu tehnoloģijas, kas var nostiprināt koka detaļas.

Daugavpils pašvaldība baznīcas pārcelšanai savu piekrišanu ir devusi. Jānis Lāčplēsis uzskata, ka pilsēta ir ieinteresēta, lai  šis piemineklis tiktu saglabāts, bet arī, lai tas kļūtu par garīgo centru. Ja tiks atrasts tehnisks risinājums baznīcas pārcelšanai, tad finansiālu atbalstu var iegūt no ES fondiem.

Domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.




Atpakaļ