Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

19-11-2013

Līdz 28. novembrim Daugavpilī var aplūkot izstādi „Eiro – mūsu valūta”


Iespēju aplūkot klātienē visu eirozonas valstu monētas un Latvijas eiromonētu ar tautumeitu izstādē „Eiro – mūsu valūta” Daugavpilī jau izmantojuši 4635 apmeklētāji. Tikai līdz 28. novembrim, izstādi bez maksas ir iespējams apmeklēt Daugavpils Kultūras pilī. Jau no 2. decembra izstāde būs apskatāma Liepājas Olimpiskajā centrā.

Izstāde lielāko popularitāti ir iemantojusi skolu vidū, teju 20 skolām iepazīstinot jauniešus ar eiro. Īpaši aktīvas ir Daugavpils 15. vidusskola, Daugavpils valsts poļu ģimnāzija un Daugavpils 13. vidusskola, kas uz izstādi organizē regulāras skolēnu ekskursijas. Izstādi iepazinuši arī bērnu namu, dienas centru un nometņu jaunieši, kā arī ģimenes, seniori un Kultūras pils pasākumu apmeklētāji, skaitam sasniedzot pat 400-500 cilvēkus dienā.

„Izstādi jau ir apmeklējuši 442 mūsu audzēkņi, turklāt skolēni atzinīgi novērtēja iespēju piedalīties izstādes atklāšanā. Jaunieši uzzināja par eiro ieviešanas vēsturi, apskatīja dažādu Eiropas valstu eiro monētu kolekciju, kā arī dāvanā saņēma rokasgrāmatu par eiro vēsturi un priekšrocībām. Piedalīšanās izstādē motivē iedziļināties mūsdienu ekonomiskajos aspektos,” uzsver Vera Kuharonoka, Daugavpils 15. vidusskolas ekonomikas skolotāja, direktora vietniece izglītības jomā.

„Kā izskatīsies Latvijas pirmās eiromonētas?”, „Kāpēc eiro banknotes izgatavotas no kokvilnas?”, „Kā radās eirozona un kādi būs iedzīvotāju un Latvijas ieguvumi no eiro?” ir vien daži no jautājumiem, uz kuriem saistošā veidā var gūt atbildes ikviens izstādes apmeklētājs. Saturiski un vizuāli bagātīgā izstāde ir visaptverošs uzziņas avots gan pieaugušajiem, gan vērtīgs mācību līdzeklis skolām un augstskolām. Izstādē padomāts arī par pašiem mazākajiem apmeklētājiem, kas bērnu stūrītī eiro var iepazīt ar izzinošu spēļu palīdzību.

Izstāde būs atvērta apmeklētājiem līdz 28. novembrim Daugavpils Kultūras pilī, Smilšu ielā 92. Izstādes darba laiks: darba dienās ir no 10:00 līdz 19:00, brīvdienās no 11:00 līdz 16:00. Savukārt, no 2. decembra ceļojošā izstāde būs izvietota Liepājas Olimpiskajā centrā, kur noslēgsies 2014. gada 7. janvārī. Ieeja izstādē ir bez maksas. Klašu grupas ir aicinātas ekskursijas un mācību stundu noturēšanu pieteikt iepriekš pa izstādes informatīvo tālruni 28300095.

 

Papildu informācija:

Ināra Rubene

LR Finanšu ministrijas

Eiro komunikācijas nodaļas vadītāja

Tālrunis: 67095417, e-pasts: inara.rubene@fm.gov.lv

Elīna Kalniņa

Komunikācijas aģentūras/ Edelman Affiliate

Eiro komunikācijas koordinatore

Tālr. 22018527, e-pasts: elina.kalnina@ka.lv




Atpakaļ