Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

19-11-2013

Uzsākts jauns projekts romu integrācijas atbalstam Latvijā


Biedrība „Izglītības iniciatīvu centrs” 2013.gada oktobrī uzsākusi jaunu atbalsta projektu „Integrācijas inkubators romu bērnu un jauniešu atbalstam”, kas vērsts uz vienotas sabiedrības veidošanu Latvijā. Projekta mērķis ir sekmēt romu bērnu un jauniešu iekļaušanu izglītības sistēmā un darba tirgū, un viņu ģimeņu integrāciju sabiedrībā, veicinot sadarbību un starpkultūru dialogu sociālo atšķirību samazināšanai.

 Projekta ietvaros no 2013.gada oktobra līdz 2015.gada septembrim, Daugavpilī tiks īstenotas dažādas romu bērnu un jauniešu integrācijas procesu veicinošas aktivitātes, kā galvenās minot: apmācības par dažādības vadību un nediskrimināciju izglītībā, Norvēģijas pieredzes darbā ar romu bērniem un jauniešiem izplatīšana, romu mediatoru apmācības un darbība, inovatīvu starpkultūras pasākumu īstenošana, informatīvo palīgmateriālu izastrāde u.c.

 Projekta rezultātā Daugavpilī tiks iekārtots resursu centrs romu bērniem un jauniešiem, apgūta starptautiska pieredze un apmācīti pedagogi un pašvaldību darbinieki,  izstrādāti mācību/atbalsta materiāli darbam ar romu kopienu. Tiks izveidota un apmācīta mediatoru – romu grupa, romu pašnovērtējuma paaugstināšanai un pilsonisko aktivitāšu rosināšanai, tā veicinot romu  bērnu iekļaušanu izglītības sistēmā un romu kopienas integrāciju sabiedrībā.

Projektā aicināti iesaistīties romu bērni un jaunieši, NVO pārstāvji, pedagogi, pašvaldību un valsts institūciju darbinieki, kas strādā ar romiem.

Projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija.

20. novembrī plkst.10:00 notiks informatīva tikšanās Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldē, Saules ielā 7, 9.kab.

 

 

Kontaktinformācija:

Projekta vadītāja: Daiga Zaķe, daiga@iic.lv, t.65235635




Atpakaļ