Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

19-11-2013

Latvijas dienas Vitebskā aizritēja Daugavpils zīmē


Latvijas Republikas konsulāts Vitebskā (Baltkrievija) rīkoja Latvijas dienas, kuru ietvaros notika kultūras pasākumi, lietišķas tikšanās, tūrisma iespēju prezentācijas un svētku koncerts.

Latvijas dienu ieskaņā 12. novembrī Vitebskas Novadpētniecības muzejā tika atklāta Daugavpils Marka Rotko mākslas centra (DMRMC) fondu izstāde „Pēteris Martinsons un Latvijas laikmetīgā keramika”. Izstādi organizēja Latvijas Republikas konsulāts Vitebskā sadarbībā ar Daugavpils Marka Rotko mākslas centru un Vitebskas Novadpētniecības muzeju.  Kā norādīja izstādes rīkotāji, līdztekus keramiķa Pētera Martinsona klasiskajiem darbiem izstādē  izvietoti 20 mūsdienu Latvijas keramiķu darbi, kas sniedz Vitebskas skatītājiem iespēju iepazīt  Latvijas laikmetīgo keramiku un tradīciju ietekmi tās attīstībā.

Savukārt  14.novembrī Latvijas Republikas konsulāta Vitebskā  telpās  svinīgi tika parakstīts sadarbības līgums  starp Daugavpils Marka Rotko Mākslas centru un Marka Šagāla muzeju Vitebskā. Līgumu parakstīja Daugavpils Marka Rotko Mākslas centra direktors Aleksejs Burunovs un Marka Šagāja muzeja direktore Ludmila Hmeļņicka, kā arī Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvaldes vadītāja Eleonora Kleščinska un Vitebskas pilsētas izpildkomitejas Ideoloģiskā darba, kultūras un jaunatnes lietu nodaļas vadītāja Natālija Šijenoka. Zīmīgi, ka pirms dažiem gadiem, Latvijas Republikas neatkarības proklamēšanas 91. gadadienā,  par nopelniem Latvijas starpvalstu kultūras sakaru attīstībā un stiprināšanā, Latvijas vārda popularizēšanā ārvalstīs Marka Šagāla muzeja direktore un vēsturniece Ludmila Hmeļņicka saņēma Latvijas valsts apbalvojumu un tika iecelta par Atzinības krusta virsnieci. Latvijas Republikas konsulāta Vitebskā  vadītāja Dagnija Lāce – Āte atzina, ka  parakstītais sadarbības līgums paredz savstarpēju atbalstu, mākslas centriem organizējot un popularizējot dažādus mākslas projektus, kā arī kopīgu tūrisma maršrutu izveidi un reklāmu.

Koncertzālē „Vitebsk” notika Daugavpils tūrisma iespēju prezentācija, kuras laikā Daugavpils TIC vadītāja Lolita Kozlovska klātesošos iepazīstināja ar pilsētas tūrisma produktiem. Savukārt tūrisma firmas „Sputņik” direktors Sergejs Galuzo un tūrisma firmas „ILVA” direktore Larisa Petrovska interesentus informēja par jaunajiem tūrisma maršrutiem uz Daugavpili, kuros iekļauti interesantākie pilsētas apskates objekti, tostarp,  Daugavpils Marka Rotko Mākslas centra, Daugavpils cietokšņa apmeklējums. Zīmīgi, ka  tūrisma firmas „Sputņik” pirmais organizētais Vitebskas tūristu brauciens maršrutā Vitebska – Daugavpils – Viļņa notiks decembra sākumā, un šobrīd norit tūristu grupas komplektēšanas darbs. Šovasar, pateicoties Latvijas Republikas konsulāta Vitebskā  atbalstam, Daugavpils TIC rīkoja Latvijas un Vitebskas tūrisma operatoru un firmu vizīti Daugavpilī, kuras laikā abu valstu tūrisma nozares profesionāļi tika iepazīstināti ar Daugavpils nozīmīgākajiem tūrisma produktiem.

Daugavpils Marka Rotko mākslas centra direktors Aleksejs Burunovs vitebskiešiem  pastāstīja par DMRMC fondu izstādi „Pēteris Martinsons. Daugavpils”, kas tagad aplūkojama koncertzālē „Vitebsk”.

Daugavpils domes priekšsēdētāja 1.vietnieks Jānis Dukšinskis uzrunāja un sveica skatītāju kuplo pulku, kas bija ieradies, lai noklausītos Daugavpils Latviešu kultūras centra  Akordeonistu ansambļa un solistu koncertu „Tango virs pilsētas”. Izpelnoties skatītāju atzinību un ovācijas Daugavpilī dzimušā komponista „tango karaļa” Oskara Stroka populārākās melodijas akordeona mūzikas pavadībā izpildīja izcilā džeza dziedātāja Olga Pīrāgs,  kā arī daugavpilieši - Latvijas Nacionālas operas solists Rihards Mačanovskis, solisti Olga un Jevģēnijs Salna  un vokālists  Sergejs Pimanovs.

 

Sagatavoja Lolita Kozlovska

Daugavpils TIC vadītāja

65422818

www.visitdaugavpils.lv

info@daugavpils.lv




Atpakaļ