Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

06-11-2013

Informācija maksātnespējīgās SIA "PLUS PUNKTS" darbiniekiem


SIA "PLUS PUNKTS", reģistrācijas numurs 40003302699, pasludināta par maksātnespējīgu ar Ogres rajona tiesas 23.10.2013. nolēmumu lietā Nr.C24164713.
Par administratoru tiesa 25.10.2013. nozīmēja Maiju Stoļarovu.

Ziņas par administratori: Maija Stoļarova, adrese: Dzirnieku iela 16, Mārupe, Mārupes nov., tālruņa numurs 67668361, faksa numurs 67668363, elektroniskā pasta adrese: maija.stolarova@civile.lv.

Kreditoru pieteikšanās termiņš 1 mēnesis - līdz 23.11.2013.

Pēc maksātnespējas pasludināšanas darba devēja pārvaldes institūciju darbība tiek apturēta, un visas pārvaldes funkcijas pārņem maksātnespējas procesa administrators. Darbinieku prasījumi ir jāpiesaka maksātnespējas procesa administratoram, iesniedzot kreditora prasījumu.

Kreditora prasījums iesniedzams administratoram kreditoru prasījumu pieteikšanas termiņā – 1 mēneša laikā no dienas, kad maksātnespējas reģistrā izdarīts ieraksts par darba devēja maksātnespējas procesa pasludināšanu.

Ja darbinieks ir nokavējis kreditoru prasījumu pieteikšanas termiņu, kreditora prasījumu var iesniegt administratoram - 1) viena gada laikā no dienas, kad maksātnespējas reģistrā izdarīts ieraksts par darba devēja maksātnespējas procesa pasludināšanu, bet ne vēlāk kā līdz dienai, kad kreditoru sapulce pieņem lēmumu par bankrota procedūras pabeigšanu, vai 2) termiņā, kas nav ilgāks par sešiem mēnešiem no dienas, kad maksātnespējas reģistrā izdarīts ieraksts par darba devēja maksātnespējas procesa pasludināšanu, bet ne vēlāk kā līdz dienai, kad noteiktā kārtībā sastādīts kreditoru prasījumu apmierināšanas plāns. Pēc šā termiņa darbinieks zaudē kreditora statusu un savas prasījuma tiesības pret darba devēju.

Kreditora  prasījumā norāda šādu informāciju (sk. MK 27.12.2011. noteikumu Nr.995 1.pielikumu- veidlapu): 

  1. prasījuma pamatojums
  2. prasījuma veids
  3. prasījuma apmērs, atsevišķi norādot galvenā prasījuma apmēru un blakus prasījumu apmēru
  4. prasījuma rašanās laiks
  5. kontaktinformācija, tajā skaitā elektroniskā pasta adrese
  6. bankas konta numurs

Kreditora prasījumam pievieno normatīvajos aktos noteiktā kārtībā apliecinātus prasījumu pamatojošus dokumentu norakstus. Kreditora prasījumu iesniedz administratoram nosūtot to ierakstītā pasta sūtījumā uz maksātnespējas reģistrā norādīto administratora adresi, vai iesniedzot to administratoram personīgi ar atzīmi par saņemšanu.

Administrators pārbauda katra pieteiktā kreditora prasījuma pamatotību un pieņem pamatotu lēmumu par: prasījuma atzīšanu, prasījuma neatzīšanu vai prasījuma daļēju atzīšanu. Administrators pilnībā vai daļēji neatzīst kreditora prasījumu, par kuru pastāv strīds starp maksātnespējīgo darba devēju un darbinieku. Lēmums par kreditora prasījuma neatzīšanu vai daļēju atzīšanu tiek nosūtīts darbiniekam ierakstīta pasta sūtījuma veidā.

Darbinieku prasījumu aprēķināšanas un izmaksas kārtība no darbinieku prasījumu garantiju fonda (turpmāk – DPGF) noteikta Ministru kabineta 2011.gada 27.decembra noteikumos Nr.995 "Maksātnespējīgo darba devēju darbinieku prasījumu apmierināšanas un administratora atlīdzības izmaksas kārtība" (sk. http://likumi.lv/doc.php?id=242122).

Atbilstoši minētajiem noteikumiem maksātnespējīgā darba devēja administrators iesniedz Maksātnespējas administrācijā iesniegumu darbinieku prasījumu apmierināšanai, pievienojot informāciju par darbinieka prasījumiem, izrakstu no kreditoru prasījumu reģistra par darbinieku prasījumiem, kā arī darbinieku prasījumus pamatojošus dokumentus. Savukārt no DPGF izmaksājamās summas atbilstoši normatīvo aktu prasībām, kā arī pamatojoties uz administratora iesniegumu, tam pievienotajiem dokumentiem un Valsts ieņēmumu dienesta un citu valsts pārvaldes institūciju sniegto informāciju, aprēķina Maksātnespējas administrācija, mēneša laikā pēc visu nepieciešamo dokumentu saņemšanas lemjot par naudas līdzekļu piešķiršanu darbinieku prasījumu apmierināšanai vai par atteikumu piešķirt naudas līdzekļus.

Līdz ar to iesnieguma darbinieku prasījumu apmierināšanai izskatīšanas gaita ir atkarīga no tā, vai Maksātnespējas administrācijā tiks iesniegti visi nepieciešamie dokumenti un informācija, lai aprēķinātu no DPGF izmaksājamās summas.

Darbinieku prasījumi atlikušajā daļā (daļā, kas netiek segta no DPGF līdzekļiem) sedzami no maksātnespējīgā darba devēja maksātnespējas procesā atgūtiem līdzekļiem saskaņā ar Maksātnespējas likumā noteikto parādu segšanas kārtību juridiskās personas maksātnespējas procesā. 

 Informācija par darbinieka prasījumiem

Informāciju sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Juridiskais departaments




Atpakaļ