Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

29-10-2013

Ar Daugavpils pieredzi iepazīstas Jūrmalas Sabiedriskā padome


Jūrmalas Sabiedriskā padome izveidota pēc Jūrmalas pilsētas domes un vietējo nevalstisko organizāciju iniciatīvas ar mērķi veicināt dialogu starp pilsētas NVO un pašvaldību pilsētai un pilsētniekiem nozīmīgu jautājumu risināšanā. 29. oktobrī padomes delegācija apmeklēja Daugavpili. Tā bija jūrmalnieku iniciatīva.

Programma bija piesātināta. Vizīte sākās ar tikšanos Latviešu kultūras centrā. Viesus no Jūrmalas Daugavpilī sveica Domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Jānis Dukšinskis, Kultūras pārvaldes vadītāja Eleonora Kleščinska, Latviešu kultūras centra direktore Regīna Osmane, Jaunatnes departamenta vadītājs Teodors Bikovskis  un Daugavpils sabiedrisko organizāciju pārstāvji.

Jūrmalas Sabiedriskā padome apvieno 50 nevalstiskās organizācijas. Viesiem no Jūrmalas bija interesanti apskatīt Daugavpils sabiedrisko organizāciju darbu, aizgūt pieredzi un veidot ciešāku sadarbību. Viesi pastāstīja, ka arī Jūrmalā ir spēcīga poļu kopiena, tāpēc ar Daugavpils poļu kopienu jau ir veiksmīga sadarbība. Tāpēc ir liela interese šo sadarbību paplašināt, iesaistot arī citas sabiedriskās organizācijas.

Jānis Dukšinskis pastāstīja par Daugavpils Domes atbalstu sabiedriskajām organizācijām, par organizāciju atbalsta fondu un organizāciju daudzajām aktivitātēm. Daugavpilī organizācijām ir pat savas mājas- Jaunatnes māja Varšavas ielā, kas zem sava jumta pulcē jauniešu sabiedriskās organizācijas, Senioru māja Liepājas ielā. Par cik Daugavpils ir daudznacionāla pilsēta, tad likumsakarīgi, ka pilsētā darbojas visdažādāko  nacionalitāšu kultūras biedrības.

Viesiem no Jūrmalas bija sagatavota prezentācija par pilsētu, kas ļoti ieinteresēja un pārsteidza ciemiņus. Pēc tikšanās, delegācija devās ekskursijā pa Vienības namu. Vizītes programmā ir arī virkne citu kultūras iestāžu apmeklēšana un iepazīšanās ar sabiedrisko organizāciju darbu.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ