Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

22-10-2013

Daugavpils Universitātē tiks prezentēts jauns mākslas zinātņu žurnāls


2013. gada 25. oktobrī Daugavpils Universitātē (Studiju un pētniecības centrā „Ilgas”) 2. Rudens konferences laikā tiks prezentēts jauna mākslas zinātņu žurnāla ART TEMPUS pirmais numurs.

ART TEMPUS atspoguļoti inovatīvi pētījumi mākslas zinātnēs to specifiskajos aspektos un tematikā: vizuālajās mākslās, muzikoloģijā un horeogrāfijā. Pirmajā numurā iekļauti piecpadsmit zinātniskie raksti, kuru autori ir pievērsušies sakrālās mākslas, arhitektūras un mūzikas tematikai (L. Ivanova, I. Dirveiks, I. Zelmane, J. Jonāne), vecticībnieku garīgās un materiālās kultūras fenomenu pētījumiem (I. Klestrova, Z. Barševska), dizaina jautājumiem (A. Irbīte), muzikoloģijas tēmu daudzveidībai (B. Jaunslaviete, Ē. Daugulis, G. Zavadska, N. Lūse, T. Minakova), dejas mākslas attīstībai, žanriem, naratīviem un personībām (G. Bāliņa, V. Vidzemniece, R. Kaupuža).

Žurnālu ar Daugavpils Universitātes atbalstu izdevis universitātes Mūzikas un mākslu fakultātes Mākslas zinātņu institūts. Tā galvenā redaktore ir Mg. art., Mg. paed. Zeltīte Barševska, starptautiskās redkolēģijas sastāvā darbojas mākslas doktori no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Krievijas un Baltkrievijas. Visi žurnālā iekļautie raksti ir anonīmi recenzēti. Plānots, ka žurnāls tiks iekļauts starptautiskajās zinātniskās literatūras indeksēšanas datu bāzēs. Jaunais izdevums ir angļu valodā.

Papildus informācija:
Zeltīte Barševska
žurnāla ART TEMPUS galvenā redaktore
tālr. 26555600
e-pasts: zeltite.barsevska@du.lv




Atpakaļ