Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

27-09-2013

27. septembrī Daugavpili apmeklēja Finanšu ministrs Andris Vilks (VIDEO)


27. septembrī Daugavpilī tika rīkota Eirodiena Vienības laukumā, kuras ietvaros notika arī Uzņēmēju forums Latviešu kultūras centrā. Pasākumos piedalījās Finanšu ministrs Andris Vilks un Daugavpils Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis. Viņi Vienības laukumā atklāja Eirodienu.

Finanšu ministrs Andris Vilks uzsvēra, ka Latvijai grūtākais ceļš  jau pārvarēts. Svaru kausos, joprojām ir divas lietas- pirmais- eiro ieviešanas potenciāls un otrais, lielas bažas par eiro ieviešanu. Ja par potenciālu viss ir skaidrs, tad pie bažu kliedēšanas vēl jāstrādā. Tieši tāpēc tiek rīkotas dažādas informatīvas kampaņas. Andris Vilks novēlēja pragmatiski iedziļināties informācijā, ieklausīties padomos, lai kliedētu šīs bažas. Bez tam eiro monētām ir veiksmīgs dizains, uz naudas atgriezīsies pirmskara lata simbols – Milda.

Andris Vilks Daugavpils Domes priekšsēdētājam Jānim Lāčplēsim uzdāvināja Naudas koku, kā simbolu izaugsmei, ar vēlējumu, lai vairojas bagātība valstī un pilsētā!

Uzrunājot klātesošos, Daugavpils Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis atzina, ka Latvija ir pārmaiņu priekšā, bet tās cilvēki sagaida ar ļoti dažādam jūtām. Viņš izteica pārliecību, ka izlemjot par eiro ieviešanu ir sperts solis pretī attīstībai, tas ir solis pretī vēl stiprākai vienotībai.

Eiro dienas laikā Latviešu kultūras centrā tika parakstīts memorands „ Godīgs Eiro ieviesējs”. Tā mērķis ir panākt godprātīgu un caurskatāmu pāreju uz Eiro. Tā ir uzņēmēju iniciatīva ar kuru viņi apņemas būt atvērti un godīgi.

Pēc Eirodienas pasākumiem Finanšu ministrs Andris Vilks devās  uz Daugavpils cietoksni, kur iepazinās ar Rotko mākslas centru, cietokšņa attīstības projektiem.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.

 




Atpakaļ