Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

26-09-2013

Daugavpilī notiek seminārs „Mazā biznesa lielā diena”, kurā aicināti piedalīties mikro un mazo uzņēmumu pārstāvji


Semināru atklāja Daugavpils Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis. Viņš izteica pateicību semināra organizatoriem par doto iespēju iegūt informāciju un mācīties. Viņš uzsvēra, ka ar vidējo un mazo biznesu saistās vislielākās cerības, bet šajā jomā ir arī vislielākās problēmas. Piemēram, Daugavpilī reģistrētas apmēram 4 tūkst. firmas, bet reāli strādā aptuveni 2,5 tūkstoši firmu. Bez tam, uzņēmēju aktivitāte ir divreiz mazāka nekā citos reģionos. Tāpēc viņš novēlēja veiksmi uzņēmējiem un izteica cerību, ka pateicoties šim semināram kaut dažas problēmas biznesā atrisināsies. Lāčplēša kungs minēja spilgtu piemēru: kad Bils Geits sāka savu ceļu biznesā, tas sākās divatā ar draugu un neviens neticēja viņu panākumam. Tas liecina, ka ir jātic saviem spēkiem un idejas potenciālam.

Semināra uzdevums ir  sniegt atbildes uz uzņēmēju interesējošajiem jautājumiem:

-       Kā palielināt klientu loku un celt apgrozījumu? (Uzņēmumu pieredze)

-       Kā efektīvāk popularizēt uzņēmuma produkciju un pakalpojumus vietējā tirgū? (Uzņēmumu pieredze)

-       Kas jāzina jauniem uzņēmumiem, lai piesaistītu finanses? (SIA Lursoft un bankas Citadele pārstāvji)

-       Kā lielie uzņēmumi var sasniegt mazo biznesu un strādāt partnerībā (VAS Latvijas Pasts pārstāvji)

Semināra laikā savā personīgajā pieredzē dalās mazie un vidējie uzņēmumu vadītāji, kuri ir atraduši savu veiksmes un panākumu formulu. Tāpat pasākuma organizatori sniedz informāciju par iespējām izcili sagatavoties Vislatvijas iniciatīvai „Mazā biznesa diena”, kas notiks šā gada 16.novembrī.

Semināru ciklu Latvijas reģionos rīko Mazo un vidējo uzņēmumu forums. Cikls aizsākās tieši Daugavpilī.

Par iniciatīvu

Iniciatīvas ietvaros aicinām ikvienu apzināties, ka Latvijas tautsaimniecībā  ir vairāk kā 99% mikro, mazie un vidējie uzņēmumi. Vēlamies, lai mēs kopīgi saredzētu un atbalstītu mazo uzņēmumu darbu. MVU Forums iniciatīvas ietvaros piedāvā:

-       No 1.oktobra uzņēmumiem reģistrēties interneta vietnē www.mazabiznesadiena.lv, lai pieteiktu bezmaksas dalību „Mazā biznesa dienā” un izmantotu šo vietni kā bezmaksas pārdošanas instrumentu.

Informāciju sagatavoja Domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.




Atpakaļ