Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

17-09-2013

Pašvaldībai vēl nav skaidrības, vai tramvaji Daugavpilij tiks piegādāti


 31. augustā beidzās termiņš, līdz kuram pasūtījuma izpildītājam bija jāpiegādā pirmie 3 tramvaji Daugavpils Tramvaju uzņēmumam.  Konkursu par tramvaju piegādi ES finansētajā projektā vinnēja uzņēmums „Belkomunmaš” (Baltkrievija).Projekta ‘’Daugavpils pilsētas tramvaju transporta infrastruktūras renovācija’’ ietvaros, 2013. gada 22. martā tika noslēgts tramvaju vagonu piegādes līgums, ko īsteno Piegādātāju apvienība ОАО ,, Управляющая компания холдинга ,,Белкоммунаш ''(Minska, Baltkrievijas Republika) un SIA ,,Agmen Consulting
Bureau''(Rīga, Latvija), līguma summa bez PVN  LVL 4 614 312.

Noslēgtais līgums paredz 12 četrasu un sešasu tramvaju piegādi, uzstādīšanu, darbinieku apmācību iekārtu lietošanā un apkopju veikšanā. Līgumā strikti noteikti visi līguma izpildes posmi. Piemēram, 15 dienas pirms testiem uzņēmumā, par to jāinformē pasūtītājs, lai tā pārstāvji paši varētu sekot izmēģinājumiem. Tas netika izdarīts. Līgumā ir arī teikts, ka 10 dienas pirms piegādes ražotājs paziņo par to, lai Tramvaju uzņēmumā varētu pienācīgi sagatavoties pasūtījuma saņemšanai. Jau augustā bija jāpiegādā pirmos 4 tramvajus. Bet līdz šim ne uzaicinājuma uz testiem, ne paziņojuma par piegādi pasūtītājs nav saņēmis.

Daugavpils pārstāvji, kuri apmeklēja Baltkrievijas uzņēmumu tur redzēja tikai vienu vagonu, kas atrodas komplektācijas procesā.

Nākamais termiņš tramvaju piegādē bija jau 12. septembris, bet arī šajā datumā Daugavpilī jauno tramvaju nebija.

Šodien, 17. septembrī izplatīta  informācija, ka muita ir saņēmusi vienu vagonu. Apstiprinošas informācijas pašvaldībā par to nav. Daugavpils Domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe  uzsvēra, ka pašvaldība nevar riskēt ar ES un pašvaldības naudu. Daugavpils Dome ir izpildījusi visas prasības, ko paredz noslēgtais līgums, ko nevar teikt par partneriem. Pēteris Dzalbe skaidroja, ka pašvaldība noteikti pieprasīs visus sertifikātus, lai saņemtu kvalitātes garantijas.

Dokuments

Sabiedrisko attiecību nodaļa.




Atpakaļ