Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

21-08-2013

20. augustā skrējiens „Apkārt Latvijai” sasniedza Daugavpili


Nacionālie bruņotie spēki sadarbībā ar Valsts policiju, Valsts robežsardzi un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu rīkoja  lāpu skrējienu gar Latvijas robežu - Apkārt Latvijai. 20. augustā skrējiena lāpa sasniedza Daugavpili un tam par godu Vienības laukumā bija īpaši svētku pasākumi. Skrējiena dalībniekus uzrunāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube, Daugavpils Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis.

Jānis Lāčplēsis uzsvēra, ka skrējiens apvieno dažādu paaudžu, dažādu tautību, dažādu nodarbošanos cilvēkus un parāda, ka savā dažādībā esam vienoti mūsu valstī. Vēlēšanās būt piederīgam šai valstij ir ļoti svarīga un katrs, kas pieņēma lēmumu piedalīties skrējienā apliecina, ka viņš uzticas un mīl  Latviju un jūtas droši savā valstī.

„Daugavpils pilsētas domes vārdā es izsaku pateicību skrējiena „Apkārt Latvijai” iniciatoriem „Latvijas ģenerāļu klubam”, visiem organizatoriem un daudzajiem dalībniekiem, kuri nepalika malā un spēja iedegt sevī patriotisma dzirkstelīti!”, tā skrējiena dalībniekus sveica Daugavpils mērs.

Vienības laukumā pilsētas iedzīvotāji varēja redzēt vairākus paraugdemonstrējumus boksā, taekvondo, militārās tehnikas izstādes, video par Latvijas armiju, tāpat izklaides un savu šova programmu piedāvāja ugunsdzēsēji un arī citas militārās struktūras. 

No 15. līdz 21.augustam, godinot Nacionālo bruņoto spēku 1992.gadā organizētās lāpu stafetes 21.gadadienu, gar Latvijas robežu notiks biedrības Latvijas ģenerāļu kluba iniciēts skrējiens Apkārt Latvijai. Skrējiena svinīgā atklāšana notika 15.augustā plkst.9:30 Brāļu kapos Rīgā. Pēc lāpu svinīgās iedegšanas, skrējiena dalībnieki divās grupās uzsāka skrējienu no Rīgas uz Salacgrīvu un no Rīgas uz Mērsragu. Skrējiena kopējais garums ir aptuveni 1500 kilometru. Tas norisināsies septiņas dienas, 14 posmos.

FOTOGALERIJA

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre L. Korsaka.




Atpakaļ