Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

13-08-2013

Atklāj 75 bezmaksas WiFi punktus Daugavpilī, tai skaitā Rotko mākslas centrā


 

13. augustā Daugavpils pilsētas dome sadarbībā ar Lattelecom un Nacionālo bruņoto spēku Štāba bataljona orķestri pie Daugavpils Marka Rotko mākslas centra atklāja 6 soliņus, kas turpmāk simbolizēs bezmaksas WiFi teritoriju pilsētā. Patlaban Daugavpilī pieejami 75 bezmaksas WiFi punkti, kas ir otrs lielākais bezmaksas bezvadu interneta punktu skaits Latgalē.

 

„Jaunās tehnoloģijas ir ļoti svarīgas attīstībai. WiFi ir ērts risinājums interneta lietošanai tieši sabiedriskajās vietās. Tas paver plašākās iespējas un padara pilsētu pievilcīgāku tūristiem, uzņēmējiem. Tas, neapšaubāmi, ir ērti visiem pilsētniekiem. Daugavpils pilsētas domes vārdā izsaku pateicību Lattelecom par ieinteresētību šī projekta realizācijā un dāvanu Daugavpilij,” atklājot WiFi teritoriju, uzsvēra Daugavpils domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis.

 

Kopumā Daugavpils reģionā 31 500 mājsaimniecībām pieejams viens no ātrākajiem internetiem pasaulē. Līdz gada beigām plānots ar optiku apgādāt jau 32 000 mājsaimniecību. „Cietoksnis un Rotko muzejs ir tās vietas, ar ko lepojas ne tikai daugavpilieši, bet arī visa Latvija, tāpēc mums ir prieks atklāt pirmo bezmaksas WiFi teritoriju Daugavpilī tieši šeit. Tehnoloģiju iespējas novērtēs muzeja apmeklētāji, kuri savus spilgtākos iespaidus varēs publicēt sociālajos tīklos. Ņemot vērā pašvaldības apņēmību, var  prognozēt, ka Daugavpils kļūst par vienu no tehnoloģiski attīstītākajām pilsētām šajā reģionā, kas ir īpaši svarīgi Latgales izaugsmei, jaunu investīciju projektu piesaistei un darbavietu radīšanai,” norādīja Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

 

Daugavpils Marka Rotko mākslas centra vadītājs Aleksejs Burunovs par bezmaksas WiFi iespējām centra teritorijā saka: „Rotko vārds kļuvis par Daugavpils simbolu, kas liek Latvijas vārdam izskanēt visā pasaulē. Mākslas centru apmeklē tūkstošiem tūristu. Bezmaksas WiFi būs vēl viens patīkams iemesls uzkavēties pie mums ilgāk un nekavējoties noskaidrot svarīgāko informāciju par Daugavpili vai mākslas darbiem.”

 

Līdz šim Latvijā kopumā atvērti vairāk nekā 2000 bezmaksas WiFi punkti. Savukārt WiFi soliņi līdz šim atklāti 9 vietās: Rīgā, Valmierā, Rēzeknē, Jelgavā, Liepājā, Jūrmalā, Aizkrauklē, Limbažos un Ventspilī. Daugavpils ir pēdējā no reģionu pilsētām, kur šovasar svinīgi atklāti WiFi soliņi, iezīmējot bezmaksas WiFi teritoriju pilsētā. Akcentējot bezmaksas WiFi nozīmī lielākajās pilsētās, tuvāko nedēļu laikā Rīgā plānoti vairāki pasākumi skolēniem un studentiem.

 

 

WiFi internets – stabilāks par mobilo internetu

Ekspertu atzinums liecina - WiFi datu pārraides ātrums uzskatāms par stabilāku, nekā tas ir mobilajam internetam. Š.g. marta beigās Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) publiskotajā informācijā uzsvērts, ka, salīdzinot pieslēguma ātruma dažādību un izmaiņu dinamiku, atšķirībā no mobilajos tīklos iegūtajiem rezultātiem fiksētajā tīklā pieslēguma ātruma stabilitāte un vienmērīgums ir nesalīdzināmi augstāks. Pie viena WiFi piekļuves punkta vienlaicīgi var pieslēgties līdz pat 50 aktīvo interneta lietotāju. WiFi kļuvis par mūsdienu datoru un tehnoloģiju neatņemamu sastāvdaļu, līdz ar to - lai lietotu internetu, nav jāpērk mobilā interneta uztvērēji.

 

Par bezmaksas WiFi  lietošanu Daugavpilī un Latvijā

Patlaban WiFi punktu saraksts ir pieejams www.WiFi.lv un www.1188.lv, kur atsevišķi izdalīti bezmaksas punkti. Katrs punkts sniedz tādu interneta ātrumu, kas ļaus lejupielādēt attēlus, fotoattēlus, filmas un citus failus bez ierobežojumiem. Lai lietotu Lattelecom bezmaksas WiFi internetu publiskās piekļuves vietās, lietotājam savā viedierīcē jāizvēlas „Lattelecom-free” tīkls un jāatver interneta pārlūka programma. Pēc mirkļa pārlūkprogrammā atvērsies WiFi mājas lapa ar iespēju pusstundu lietot internetu bez ierobežojumiem, pirms tam noskatoties 15 sekunžu īsu informatīvo ziņojumu. Lai atjaunotu interneta piekļuvi, lietotājam būs jāatkārto iepriekš minētās darbības. Jautājumu vai neskaidrību gadījumā ikviens var vērsties pie Lattelecom servisa, sazinoties pa tālruni 177.

 

 KARTE

 

Papildu informācija

Līga Bite

Lattelecom Sabiedrisko attiecību projektu vadītāja

 

Tālr.: 67055740 / 29109944

E-pasts: liga.bite@lattelecom.lv

www.lattelecom.lvwww.piesledzieslatvija.lv

www.Twitter.com/Lattelecom 

www.Facebook.com/Lattelecom 

www.Draugiem.lv/Lattelecom 

www.flickr.com/photos/lattelecom/

 




Atpakaļ