Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

08-08-2013

Daugavpils skolēni atgriezušies no atpūtas nometnes „Arteks”


Jau otro gadu, pateicoties Ukrainas vēstniecības Latvijā atbalstam, Daugavpils skolēniem ir iespēja atpūsties bērnu nometnē Ukrainā „Arteks”. Pēc atgriešanās no Ukrainas, bērni ieradās Daugavpils Domē, lai dalītos savos iespaidos. 8. augustā Daugavpils Domē jauniešus un brauciena organizatorus uzņēma Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis un 1. vietnieks Jānis Dukšinskis.

Organizēt grupas ir uzticēts Daugavpils ukraiņu biedrības „Mrija” vadītājai Nadeždai Stahovskai. Viņa pastāstīja, ka šogad nometnē bija 63 valstu delegācijas un Daugavpils delegācija bija vienīgā no Latvijas. Daugavpiliešiem bija liels gods Ukrainā pārstāvēt visu valsti. Mūsu skolēni „Artekā” bija no 15. jūlija līdz 5. augustam, delegācijā bija 10 jaunieši.

Jauniešiem „Artekā” nebija tikai atpūta, bet arī liels darbs- dalība forumos, vizītes, meistarklases. Daugavpilieši bija sagatavojuši Latvijas prezentācijas pasākumu, kas izraisīja lielu interesi. No „Arteka” atvesti daudzi diplomi, kā apliecinājums mūsu delegācijas aktivitātei.

Jaunieši atzina, ka galvenais, ko atveda uz mājām ir milzīga pieredze, bet galvenais ieguvums ir daudzie draugi dažādās pasaules valstīs. Bija daudz jaunu iespaidu, pārsteigumu, gandarījuma. Ar to jaunieši gatavi dalīties ar saviem vienaudžiem.

Tikšanās noslēgumā Daugavpils pilsētas mērs pateicās Daugavpils delegācijai par to, ka godam pārstāvēja pilsētu  un  visu Latviju. Daugavpils delegācija no Ukrainas atveda arī nelielus suvenīrus, kurus pasniedza Domes vadībai un pateicās pašvaldībai par atbalstu.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.

 

 




Atpakaļ