Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

07-08-2013

Latvijas lielo pilsētu vadītāji tiekas ar ministru prezidentu Valdi Dombrovski


7. augustā, Rīgā notiek Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) tikšanās ar ministru prezidentu Valdi Dombrovski.  LLPA, pieprasot šo tikšanos ar ministru prezidentu, vēlas steidzami izskatīt pašvaldībām aktuālākos jautājumus saistībā ar valsts budžetu 2014. gadam.

 

“Ir nepieciešams rast optimālākos risinājumus pašvaldību budžetu ieņēmumu pieauguma nodrošināšanai, paredzot, ka pašvaldību budžetiem jāpieaug līdzvērtīgi valsts pamatbudžeta pamatfunkcijām. Turpinoties izaugsmei ekonomikā, valdībai būtu jānodrošina, lai arī pašvaldības savos budžetos izjūt šīs pozitīvās tendences”, skaidro Māris Kučinskis, LLPA izpilddirektora vietnieks. 

Iepriekš LLPA tikās ar V. Dombrovski šī gada aprīlī un saņēma premjera solījumu, ka, strādājot pie vidējā termiņa budžeta izstrādes nākamajiem gadiem, tiks ņemts vērā princips, ka pašvaldību budžetiem jāpieaug līdzvērtīgi valsts pamatbudžeta pamatfunkcijām.

 

Rītdienas tikšanās laikā tiks pārrunāti šādi jautājumi par finanšu nodrošinājumu pašvaldībām 2014. gadā un ilgtermiņā:

 

-          Valsts budžeta 2014.–2016. gadam veidošana un valsts un pašvaldību budžeti nākamajam finanšu gadam.

-          Pašvaldību finanšu izlīdzināšanas tiesiskais regulējums.

Tikšanās notiks 7. augustā, no 10.00 līdz 11.30 ministru prezidentu birojā, Brīvības ielā 36, Rīgā. 

Latvijas Lielo pilsētu asociācija dibināta 2001. gada 23. augustā, lai īstenotu republikas pilsētu pašvaldību interešu aizstāvību un nodrošinātu interešu un tiesību pārstāvniecību gan valstī, gan ārpus tās robežām, kā arī veicinātu to savstarpējo sadarbību un attīstību.

LLPA biedri ir 9 lielākās Latvijas pilsētas — Daugavpils, Jelgava, Jēkabpils, Jūrmala, Liepāja, Rēzekne, Rīga, Valmiera un Ventspils.

 

Papildu informācijai:

 

Dagnija Dižbite, sabiedrisko attiecību konsultante

Tālr.: +371 29295837

E-pasts: Dagnija.dizbite@mrsgrupa.lv

 




Atpakaļ