Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

31-07-2013

Daugavpils saņems kompensāciju no valsts plūdu seku novēršanai


Valdība otrdien nolēma pavasara plūdu seku kompensēšanai pašvaldībās piešķirt 1 281 506 latus no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Vislielākā kompensācija – 198 433 lati – paredzēta Daugavpilij.

2013. gada maijā īpaši izveidotā Daugavpils domes komisija no  pilsētniekiem, kuru mājokļi cieta šā gada pavasara plūdos saņēma 40  un apspirināja 36 pieteikumus par zaudējumu kompensāciju. Sākotnēji pašvaldības rīcībā bija informācija par 25 cietušajām mājām Brjanskas un Pureņu ielā, bet pēc saistošo noteikumu apstiprināšanas pieteikumu skaits pieauga. Visi pieteikumi  tika nosūtīti Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai.

Pavasara plūdu laikā pašvaldībai nodarīto zaudējumu kopējais apmērs ir 324 907 lati, no kuriem 12 300 lati bija nepieciešami ceļiem, 234 tūkst. – dambja stiprināšanai, 21 tūkst. – teritoriju sakārtošanai, pārējie līdzekļi – citiem sakārtošanas darbiem, ūdens piegādei utt.

Lielākā daļa no valdības piešķirtajiem  līdzekļiem tiks tērēta Daugavas ielas dambja plūdu seku novēršanai. 1.augustā tiks atvērtas aploksnes ar pretendentu piedāvājumiem konkursā „Dambja nostiprinājuma remonts gar Daugavas ielu no caurbrauktuves 300m garā posmā uz lejteces pusi, Daugavpilī”, kuru izsludināja Daugavpils pilētas domes Komunālās saimniecības pārvalde.

 

Informāciju sagatavoja Sabiedrisko attiecību nodaļas galvenā redaktore M.Gorkina




Atpakaļ