Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

10-06-2013

Pirmās senioru grupas Daugavpilī uzsāk Pieslēdzies, Latvija! datorapmācības


Šodien Vienības pamatskolā datorapmācības uzsāk pirmie Lattelecom sociālās iniciatīvas Pieslēdzies, Latvija! dalībnieki. Šobrīd jau gandrīz 170 Daugavpils un novada iedzīvotāji pieteikušies bezmaksas datorzinību apguvei, kas vairāk nekā 2 reizes pārsniedz 2012. gada projekta dalībnieku skaitu, kad tika apmācīti vairāk nekā 70 cilvēki. Pieslēdzies, Latvija! apmācības latviešu un krievu valodas plūsmās norisināsies līdz pat novembrim, un tām pieteikties aicināts pieteikties ikviens interesents no 50 gadu vecuma.

Zināšanās ar savas pilsētas senioriem dalīsies Vienības pamatskolas pasniedzēja Alīna Ivanova un Daugavpils 3.vidusskolas pasniedzēja Irina Ņevedomska. Tā kā datorzinības vēlas apgūt liels iedzīvotāju skaits, projekta īstenotāji aicina pievienoties arī citus skolotājus.

„Latvijā ir ļoti aktīva vecākā paaudze, kas labprāt apgūst jaunas zināšanas un mūsdienīgas tehnoloģijas. Tam par pierādījumu kalpo arī lielā senioru aktivitāte projektā Pieslēdzies, Latvija! – šobrīd apmācībām no visas Latvijas pieteikušies jau vairāk nekā 4500 iedzīvotāju,” ar gandarījumu uzsver Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

„Šis projekts ir ļoti vērtīgs. Tas ir sabiedrības integrācijas projekts, jo palīdz senioriem iet laikam līdzi, saprast jaunas tendences,” saka Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova. „Tas vieno arī paaudzes. Šobrīd dzīve nav iedomājama bez interneta, tāpēc ir svarīgi, lai cilvēki gados spētu komunicēt un lietot internetu. Tas palīdz cilvēkiem atvieglot ikdienas soli, piemēram, rēķinu apmaksa nestāvot rindās un nepārmaksājot, vai sazināšanās  ar radiem un draugiem. Daugavpils pilsētas dome ir ļoti pateicīga projekta autoriem un realizētajiem par daugavpiliešiem doto jauno iespēju.”

Balstoties uz līdzšinējo pieredzi un senioru vajadzībām, šogad būtiski papildināts mācību saturs, piedāvājot trīs līmeņu apmācības atbilstoši dalībnieku līdzšinējai pieredzei un prasmēm. Trešā līmeņa mācību programmu plānots licencēt pašvaldībās, lai pēc sekmīga pārbaudes darba nokārtošanas dalībniekiem izsniegtu sertifikātu, ko iespējams uzrādīt turpmākajās darba gaitās. Šogad arī darbību uzsāk Pieslēdzies, Latvija! atbalsta tālrunis – zvanot pa tālruni 67201777, Lattelecom speciālisti senioriem sniegs konsultācijas par datora lietošanas pamatiem.

Bezmaksas datorapmācības notiks līdz pat novembrim

Bezmaksas datorapmācībām var pieteikties ikviens interesents pēc 50 gadu vecuma, zvanot pa tālruni 80000822, aizpildot reģistrācijas anketu internetā www.piesledzieslatvija.lv vai piesakoties pie pasniedzējiem. Līdz pat novembrim visā Latvijā notiks apmācības latviešu un krievu valodas grupās, kas tiek komplektētas pēc iespējas tuvāk senioru dzīvesvietai.

Pirmais apmācību līmenis paredzēts tiem, kuri ar datoru saskaras pirmo reizi, savukārt trešajā līmenī iekļauta padziļināta apmācība par programmu lietošanu, e-pakalpojumu izmantošanu un datu apstrādi.

Par projektu

Lattelecom projekts „Pieslēdzies, Latvija!” tiek īstenots kopš 2008.gada. Līdz šim ar pašvaldību un skolu atbalstu apmācīti jau desmit tūkstoši senioru. Šogad datora lietpratēju skaitam plānots piepulcināt vēl septiņus tūkstošus cilvēku, lai līdz valsts simtajai gadadienai Latvijā būtu vismaz 30 tūkstoši cilvēku, kas pārvarējuši digitālo plaisu un pilnvērtīgi integrējušies informācijas sabiedrībā.

Sociālā iniciatīva ir kļuvusi par nacionāla mēroga projektu, ko atbalsta Labklājības, Izglītības un zinātnes, Kultūras ministrija, kā arī Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija, Latvijas Pašvaldību savienība un Nodarbinātības valsts aģentūra.

Papildu informācija:

Līga Bite, Lattelecom Sabiedrisko attiecību projektu vadītāja

Tālruņi: 670 55 740, 29109944, e-pasts: liga.bite@lattelecom.lv

www.piesledzieslatvija.lv, www.lattelecom.lv




Atpakaļ