Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

04-06-2013

Daugavpilī diskutē par eiro ieviešanu


Seminārā Daugavpilī par eiro ieviešanas vadlīnijām uz diskusiju ar Finanšu ministrijas ekspertiem ieradās vairāk nekā 100 interesentu, kuriem būtiski bija saņemt atbildes uz jautājumiem par sociālo sfēru, izmaiņām pašvaldību darbā, kā arī uzzināt aktualitātes, kas attiecas uz ikvienu iedzīvotāju saistībā ar eiro ieviešanu – jaunas valūtas lietojums ikdienā, cenu izmaiņas un citi jautājumi.

Semināra apmeklētāji - iedzīvotāji, uzņēmēji, pašvaldību pārstāvji un sociālie darbinieki noskatījās dokumentālu filmu par eiro ieviešanu Latvijā „Dzīvot labāk” un kopā ar ekspertiem, Finanšu ministra padomnieku Jāni Plato, Finanšu ministrijas Eiro projekta vadītāju Daci Kalsoni, Finanšu ministrijas Nodokļu administrēšanas un grāmatvedības politikas departamenta nodaļas vadītājas vietnieci Artu Priedi un Finanšu ministrijas Netiešo nodokļu departamenta Muitas un akcīzes nodokļa nodaļas vadītājas vietnieci Guntu Pužuli diskutēja par jautājumiem, kas skar ikvienu Latvijas iedzīvotāju saistībā ar eiro ieviešanu.

Finanšu ministra padomnieks Jānis Platais: „Eiro ieviešana ir ekonomiski svarīgākais projekts Latvijā kopš iestāšanās Eiropas Savienībā. Tieši šobrīd, kad ir izpildīti visi Māstrihtes kritēriji mums ir dota iespēja pievienoties Eiro zonai. Eiro valūtas ieviešana būtiski uzlabos Latvijas ekonomiskos rādītājus tirdzniecībā, palielināsies eksports, kā arī radīsies jaunas darbavietas. Eiro ieviešana sekmēs investīciju ieplūšanu mūsu valstī, kas šobrīd ir problemātiska atšķirīgās valūtas dēļ. Neskatoties uz paredzamajām pozitīvajām tendencēm, iedzīvotājiem vēl ir daudz neskaidrību un jautājumu, tādēļ šādi semināri ir būtiski, lai skaidrotu un kliedētu bažas cilvēku vidū, kas saistītas ar valūtas maiņu.

Neskaidrību un jautājumu gadījumā Daugavpils iedzīvotāji var griezties pašvaldībā, kā arī sociālajā dienestā, kur tiks sniegtas atbildes par eiro ieviešanu Latvijā.

Daugavpils pilsētas pašvaldības sociālās palīdzības nodaļas vadītāja Tatjana Bulvane: „Eiro ieviešana ietekmēs arī sociāli neaizsargātāko sabiedrības daļu, tādēļ būtiski ir iepazīstināt iedzīvotājus, kas vēršas tieši pie mums – sociālajiem darbiniekiem – ar informāciju par gaidāmo valūtas maiņu. Ikdienas darbā rodas daudz neskaidrību par finansiālo situāciju nākotnē. Paredzam, ka eiro ieviešana arī ietekmēs pabalstu sistēmu, līdz ar to iedzīvotāju vidū valda daudz mītu un pieņēmumu par eiro, kas būtu jākliedē.”

Par Eiro ieviešanas semināriem

Lai iedzīvotājiem un uzņēmējiem sniegtu plašu informāciju par gaidāmo eiro ieviešanu, Finanšu ministrija (FM) sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK), Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, Europe Direct informācijas centriem un pašvaldībām Latvijas pilsētās sākusi dokumentālās filmas par eiro „Dzīvot labāk” demonstrēšanu, pēc kuras iedzīvotāji tiekas ar eiro ekspertiem un uzzina visu sev aktuālo, bet uzņēmēji un pašvaldību darbinieki piedalās seminārā par eiro ieviešanas vadlīnijām. Semināru cikls par eiro ieviešanu Latvijā turpināsies Liepājā 8. jūnijā, Jelgavā 11. jūnijā, Rīgā 12. jūnijā, Valmierā 18. jūnijā.

 

Informāciju sagatavoja:
Una Grenevica
Tālr. 27718597
E-pasts: una@repute.lv




Atpakaļ