Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

21-05-2013

II Latvijas – Baltkrievijas sadraudzības pilsētu foruma ietvaros darbojās Latvijas- Baltkrievijas reģionu izstāde


Izstāde darbojās Latviešu kultūras centrā, tirgotāji bija arī Vienības laukumā. Pārstāvēti bija ražotāji un pakalpojumu sniedzēji, izglītības iestādes. Izstādi atklāja Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova un Minskas apgabala  izpildkomitejas priekšsēdētājs Boriss Batura.

Žanna Kulakova uzsvēra, ka Baltkrievija ir ļoti nozīmīgs partneris ekonomiskajā jomā. Izstāde parāda iespējas un palīdz dibināt kontaktus. Uzņēmējdarbība tā ir visas ekonomikas pamats, tāpēc pašvaldība arī pievērš īpašu uzmanību uzņēmējdarbības atbalstam. Šādas izstādes veicina sadarbību starp uzņēmējiem.

Boriss Batura pievienojās Kulakovas kundzes teiktajam. Viņš papildināja, ka foruma pirmā daļa bija teorētiskā, šī izstāde jau ir praktiskā foruma daļa. Foruma uzdevums ir dot stimulu jaunām sadarbības iespējām un izstāde ir viens no veidiem kā veicināt šo sadarbību.

Izstāde apliecināja, ka abām valstīm ir ko parādīt un to arī ar lepnumu demonstrēja izstādes apmeklētajiem. Uzņēmējdarbības jomas bija visdažādākās. Kopumā izstādē piedalījās 42 dalībnieki gan no Baltkrievijas, gan Latvijas dažādiem reģioniem.

Izstādes apmeklētāji varēja ne tikai apskatīt, bet degustēt un pat nopirkt izstādē piedāvāto produkciju. Dalībnieki ļoti labprāt stāstīja par saviem produktiem, aktīvi sevi prezentēja dažādas Latvijas pilsētas, arī Daugavpils. Izstādē piedalījās Daugavpils Tūrisma informācijas centrs ar Daugavpils suvenīriem. Izstādē bija arī produkti ar zīmolu „Daugavpils prece”, kas izstrādāts pateicoties Daugavpils Domes iniciatīvai un tiek aktīvi izmantots.

Ar plašo piedāvājumu izstādē iepazinās arī II Latvijas- Baltkrievijas sadraudzības pilsētu foruma dalībnieki.

Pēc izstādes atklāšanas Minskas apgabala izpildkomitejas priekšsēdētājam Borisam Baturam Daugavpils uzņēmēji uzdāvināja krāšņu saldo velti- torti ar Latvijas un Baltkrievijas karogiem, kas simbolizē stirpu draudzību starp abām valstīm.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka




Atpakaļ