Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

30-04-2013

„Gaudeamus” 2014. gadā notiks Daugavpilī


Daugavpils Dome ir saņēmusi oficiālu vēstuli no Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) par to, ka 2014. gadā 17. Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētki „Gaudeamus” notiks Daugavpilī.

IZM izveidotā darba grupa no 2012. gada 3. decembra līdz 2013. gada 15. janvārim iepazinās ar iespējamām svētku rīkošanas vietās Jelgavā, Liepāja, Rēzeknē un Daugavpilī.

Izvērtējot visus piedāvājumus, kā par atbilstošāko svētku rīkošanai vietu ir atzīta Daugavpils. „Gaudeamus” notiks 2014. gadā 27.-29. jūnijā.

Darba grupas atzinumā ir teikts, ka Daugavpilij ir liela pieredze un tradīcijas lielu valsts mēroga un starptautisku pasākumu rīkošanā, plaša infrastruktūra, ērts sabiedriskā transporta tīkls. Tā ir vienīgā pilsēta ārpus Rīgas ar lielu brīvdabas estrādi- Stropu estrādi. Pilsētā strādā pieredzējuši režisori, organizatori, virsdiriģenti. Pilsētā ir interesanti tūrisma maršruti.  Daugavpilī ir arī vislielākais izglītības iestāžu un studējošo skaits.

Darba grupai ir pārliecība, ka sadarbība ar Daugavpils pilsētas Domi, Daugavpils Universitāti, kas paudusi lielu atbalstu, būs veiksmīga.

Svētku rīcības komiteja visdrīzākajā laikā aicinās uz tikšanos visu augstskolu pārstāvjus, lai apspriestu turpmāko sadarbību svētku veidošanā.

Informāciju sagatavoja Daugavpils Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ