Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

25-04-2013

Marka Rotko bērniem pasniedza Daugavpils Domes Goda rakstus


Marka Rotko bērni bija uzaicināti uz pilsētas domi, lai pateiktos par lielo atbalstu Rotko mākslas centra izveidē. Diemžēl, Kristofers Rotko nevarēja ierasties, bet ieradās Keita Rotko Prizela.  Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova izteica prieku Daugavpilī uzņemt tik gaidītus ciemiņus. Marka Rotko vārds Daugavpilij ir ļoti nozīmīgs. Lieli pateicības vārdi ir Keitai un Kristoferam, kuri atbalstīja un palīdzēja tapt Rotko mākslas centram tieši Daugavpilī.

Bija iecere šo centru veidot Rīgā, ber Rotko bērni bija tie, kas aizstāvēja Daugavpili. Žanna Kulakova uzsvēra, ka uz Domi viņi tika aicināti, lai pateiktos Daugavpils Domes un visu daugavpiliešu vārdā. Pateicoties Rotko vārdam Daugavpils kļūst krietni atpazīstamāka pasaules līmenī. Paldies par iespēju baudīt Marka Rotko darbu oriģinālus. Keita Rotko Prizela atzina, ka tagad Eiropā ir divas vietas , kur deponēti oriģināli, līdz šim tā bija tikai Londona, tagad arī Daugavpils, kas jau ir iezīmēta tūrisma ceļvežos.

Keita Rotko Prizela pastāstīja, ka 2003. gadā, kad pirmo reizi ieradās Daugavpilī uzreiz jutās kā mājās. Keita izteica sajūsmu par to, kas ir izdarīts. Brīnišķīga ēka un lielisks piepildījums. Viņa pateicās Daugavpilij par ticību  projektam, jo bez ticības šis lielais darbs netiktu izdarīts.

Žanna Kulakova parādīja laikrakstus, kuros plaši ir publicēti materiāli par Rotko centra atklāšanu un demonstrēja tikko klajā laisto suvenīru monētu „Rotko mākslas centrs”. Kulakovas kundze uzsvēra, ka Rotko vārds, mākslas centrs būs milzīgs stimuls tūrisma attīstībā, kas veicinās arī ekonomisko izaugsmi.

Keita Rotko Prizela gatavojas uz Daugavpili atbraukt arī septembrī un atvest savu meitu, kura Daugavpilī vēl nav bijusi.

Tikšanās noslēgumā Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova pasniedza Daugavpils Domes Goda rakstus Par lielo ieguldījumu Marka Rotko mākslas centra izveidē un atbalstu Daugavpils vārda popularizēšanā starptautiskā mērogā.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ