Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

25-04-2013

Daugavpilī sākusies 2. Starptautiskā tūrisma konference


25.-26. aprīlī Daugavpilī norisinās 2. Starptautiskā tūrisma konference „Daugavpils- uzticams partneris tūrisma tirgū Austrumbaltijā”. Konferences dalībniekus Daugavpils Domē sveica folkloras kolektīvs ‘”Svātra”.  Atklāja konferenci Daugavpils Domes priekšsēdētaja Žanna Kulakova.

Žanna Kulakova: „Ko Daugavpils vēlas panākt ar šo konferenci? Akcentēt Latgales iespējas, dalīties ar Daugavpilī uzkrāto pieredzi, nostiprināt sadarbību un iegūt jaunus sadarbības partnerus.

Daugavpils pašvaldība savā darbā par vienu no prioritātēm ir izvirzījusi tūrisma attīstību. Tūrisms ir viena no labākajām iespējām popularizēt Daugavpils vārdu, tas ir arī stimuls pilsētas attīstībai.

Daugavpilij ir ar ko lepoties. Konferences laikā jūs par to varēsiet pārliecināties, jo programma stādītā tā, lai varētu pašu acīm visu redzēt un izbaudīt.

Šogad īpašu akcentu liekam uz mūsu pērli Cietoksni un tur atklāto Rotko mākslas centru, kas ir svarīgākie tūrisma objekti pilsētā. Un uz to mēs liekam lielas cerības.”

Domes priekšsēdētaja novēlēja pārliecināties par Daugavpils daudzveidīgajām iespējām un  iegūt jaukus iespaidus!

Konference sākās ar Domes priekšsēdētājas vietnieces Līvijas Jankovskas pilsētas prezentāciju. Atraktīvā veidā Jankovskas kundze demonstrēja skaistākās pilsētas vietas un panākumus.

Šodien, pēc konferences 1. sesijas, dalībnieki dosies uz cietoksni, kur Rotko centra pagalmā kopā ar daugavpiliešiem vēros militāro restaurāciju, kustību teātra uzvedumu un apskatīs Rotko mākslas centru.

Konferences otrajā dienā tās dalībnieki dosies klātienē apskatīt Daugavpils tūrisma objektus. Notiks konferences 2. sesija, bet noslēgumā tiks apbalvoti 2012. gada sezonas populārāko tūrisma mītņu un ēdināšana pakalpojuma sektora pārstāvji.

Konferencē piedalās pāri 280 dalībnieku no 13 valstīm.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ