Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

23-04-2013

Daugavpils iedzīvotājiem mērīja asinsspiedienu un konsultēja par sirds veselības riskiem


Lai pievērstu sabiedrības uzmanību lielākajiem sirds slimību riskiem, pacientu biedrība „ParSirdi.lv” sadarbībā ar Latvijas Kardiologu biedrību (LKB)  23.aprīlī organizēja „Paaugstināta asinsspiediena profilakses dienu” Daugavpilī. Akcijā iesaistījās Domes deputāti, asinsspiedienu mērīja arī Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova.

Pasākums notiek kampaņas „Izmēri asinsspiedienu, nosaki riskus!” ietvaros. Kampaņas mērķis ir aicināt sabiedrību sekot līdzi savai sirds veselībai, īpašu uzmanību pievēršot cilvēkiem ar paaugstinātu asinsspiedienu.  

Pasākuma ietvaros Daugavpils iedzīvotājiem no plkst.13.30-15.00 Daugavpils domes ēkā, Krišjāņa Valdemāra ielā 1, Lielajā zālē (1.stāvs) bija iespēja bez maksas izmērīt asinsspiedienu un saņemt konsultācijas, kā arī informatīvos materiālus par sirds slimību riskiem un to profilaksi.

Biedrības „ParSirdi.lv” vadītāja Inese Mauriņa: „Viens no sirds slimību pacientu biedrības mērķiem ir izglītot sabiedrību par kardiovaskulārajām slimībām, to izplatību, riska faktoriem un ārstēšanu. Vienkāršākais veids kā noteikt būtiskāko sirds slimību riska faktoru – hipertensiju – ir izmērīt asinsspiedienu. Savukārt cilvēkiem ar paaugstinātu asinsspiedienu īpaša uzmanība jāpievērš arī pārējiem sirds slimību riskiem, tostarp, holesterīna līmenim, kā arī smēķēšanai. Par to daudz tiek runāts, tomēr pieredze rāda, ka tas ir jādara atkal un atkal. Nereti tiek aizmirsts, ka Latvija nebeidzas ārpus Rīgas, tādēļ mēs savā kampaņā īpaši domājam arī par reģioniem. Daugavpils ir otra lielākā Latvijas pilsēta, un mēs šeit ceram uzrunāt daudzskaitlīgu auditoriju.”

Gandrīz 50% Latvijas pieaugušo iedzīvotāju ir paaugstināts asinsspiediens, un tas ir viens no biežākajiem sirds slimību cēloņiem, liecina Latvijas Kardiologu biedrības dati. Saslimšanu lielākoties veicina mazkustīgs dzīvesveids, neveselīgs uzturs un smēķēšana.

Kampaņa „Izmēri asinsspiedienu, nosaki riskus!” notiek LR Veselības ministrijas pasludinātā Sirds veselības gada ietvaros.

 

Informāciju sagatavoja un papildus informācija: Inese Mauriņa, biedrības „ParSirdi.lv” vadītāja, +371 29197957, inese.maurina@parsirdi.lv




Atpakaļ