Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

16-05-2011

Tiek meklēti risinājumi glābt Gubiščes ezeru


Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova tiksies ar sabiedrisko organizāciju, kas izteikusi vēlmi glābt Gubiščes ezeru. Šo tikšanos Kulakovas kundze ierosināja pēc ezera apsekošanas piektdien, 13. maijā.

Zeme ezera krastos pieder 15 īpašniekiem. Tieši šīs privātās teritorijas ir visnesakoptākās. Žanna Kulakova atzina, ka esošās situācijas pamatā daļēji ir dabas procesi, bet sava daļa vainas jāuzņemas arī cilvēkiem, kuri pārvērtuši ezera krastus par izgāztuvi. Tikšanās laikā ar sabiedriskās organizācijas aktīvistiem Kulakovas kundze ierosinās rīkot talku pašvaldībai piederošajos krastos, lai parādītu savu attieksmi un rosinātu arī citus iedzīvotājus sakopt teritoriju apkārt ezeram.

Tika apsekota arī laipa, kas ved uz Ķīmiķu mikrorajonu. Secinājums- tā noteikti jānostiprina.

Iknedēļas brauciena laikā Daugavpils Domes priekšsēdētāja izbrauca uz pilsētas robežu no Silenes puses. Tika konstatēts, ka pilsētas robežzīme, kas bija uzstādīt 1975. gadā ir pazudusi. Problēmu rada tas apstāklis, ka zīmes vieta un skatu kalniņš ir privātīpašums. Pieņemts lēmums tikties ar zemes īpašnieku un piedāvāt šo zemi izīrēt kādam uzņēmējam, kurš uzņemsies sakārtot šo vietu un izveidot pievilcīgu tūristiem.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ