Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

22-04-2013

Daugavpilī un Daugavpils novadā izsludināta ārkārtas situācija


Valdība šodien ārkārtas sēdē lēma par situāciju Latvijas pašvaldībās sakarā ar plūdiem. Sēdē piedalījās arī Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova.  Kulakovas kundze informēja, ka ir pieņemts lēmums Daugavpils pilsētā un Daugavpils novadā izsludināt ārkārtas situāciju.

Šāds lēmums pieņemts, lai, tad, kad situācija saasināsies, atbildīgie dienesti varētu īstenot iedzīvotāju piespiedu evakuēšanu gadījumā, ja tas ir nepieciešams. Tas arī dos iespēju  dienestiem uz vietas pieņemt lēmumus bez saskaņojuma. Darbību koordinē Iekšlietu ministrija. Žanna Kulakova izteica gandarījumu par sapratni no valdības puses, jo šodien Daugavpilī ir izveidots operatīvais štābs, ir atsūtītas laivas, ģeneratori un dežūrē helikopters. Kulakovas kundze uzsvēra, ka tas pilsētai dod drošības sajūtu.

Žanna Kulakova  lūdz plašsaziņas līdzekļus nesaasināt situāciju, bet iedzīvotājiem nekrist panikā un izturēties ar sapratni, jo, kā parādīja pieredze Daugavpils novadā, iedzīvotāji neizprot draudus, ko var radīt dabas stihija. Jo šādās situācijas runa vairs nav par dienām un stundām, runa ir par minūtēm, tāpēc dienesti ļoti atbildīgi pieņems lēmumus.

Žanna Kulakova izteica cerību, ka šie mēri, tomēr, nebūs nepieciešami.

Daugavpilī situācija tiek kontrolēta, notiek pastāvīgas speciālistu dežūras, visi dienesti ir pilnā gatavībā.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ