Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

22-04-2013

EK pārstāvniecības vadītāja apmeklēs Daugavpili un Līvānus


Turpinot reģionālo vizīšu tradīciju, trešdien, 24.aprīlī, Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka dosies trīs dienu vizītē uz Latgali. Viņa  Daugavpilī un Līvānos tiksies ar pašvaldību vadītājiem, piedalīsies diskusijās ar jauniešiem un iepazīt par Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļiem īstenotos projektus.I.Šteinbuka Daugavpilī arī piedalīsies pasaulslavenā mākslinieka Marka Rotko mākslas centra atklāšanā, ko ievadīs EK pārstāvniecības un centra kopīgi rīkota diskusija par Rotko centra nozīmi un Latvijas izcilībām Eiropas un pasaules kontekstā.

 

Daugavpilī dzimušā mākslinieka, abstraktā ekspresionisma pamatlicēja Marka Rotko mākslas centrs Daugavpils cietokšņa Arsenāla ēkā tiks atklāts 24.aprīlī. 85% tā izveidošanas izmaksu apmaksājusi ES. Centrs būs vienīgā vieta Austrumeiropā, kur vienkopus izstādīti tik daudzi pasaulslavenā mākslinieka oriģināldarbi. Centrs vienlaikus būs arī daudzfunkcionāls laikmetīgās mākslas komplekss, kultūras un izglītības centrs.

“Šogad aprit 10 gadi, kopš Latvijas iedzīvotāji referendumā nobalsoja par Latvijas dalību ES, taču joprojām bieži dzirdams, ka “Eiropa mūs nesaprot” un Latvija starp 27 valstīm esot kā jaunākais brālis. Tāpēc ir sevišķi svarīgi apzināties savus sasniegumus un lepoties ar tiem,"pirms vizītes teica I.Šteinbuka. "Katrā Latvijas novadā ir cilvēki, kas savā nozarē ir Eiropas un pasaules mēroga slavenības – Latgalei ir ne tikai Marks Rotko, bet kinorežisors Hercs Franks, izgudrotājs Konstantīns Počs, tāllēcēja Ineta Radēviča. Mēs ļoti bieži runājam par Eiropu tikai kā par slaucamu naudas govi, bet būšana Eiropā nozīmē arī apziņu par vēsturiskajām kultūras saitēm un kopību ar tās vērtībām."

Ceturtdien, 25. aprīlī, I.Šteinbuka tiksies ar Daugavpils domes priekšsēdētāju Žannu Kulakovu un citām amatpersonām, apmeklēs Europe Direct informācijas centru, tiksies ar jauniešiem, kā arī iepazīsies ar ES fondu devumu Daugavpils Universitātē un pilsētas ūdenssaimniecībā. “Tāpat kā Eiropa nav Brisele, Latvija nav tikai Rīga. Arī lielākā daļa ES fondu naudas nonāk nevis galvaspilsētā, bet Latvijas reģionos, tāpēc man šķiet ļoti svarīgi uzzināt, kas par Eiropas naudu paveikts ārpus Rīgas,” norāda I.Šteinbuka.

Piektdien EK pārstāvniecības vadītāja dosies uz Līvāniem, kur tiksies ar pilsētas vadību, aplūkos Latgales mākslas un amatniecības centru, kā arī piedalīsies diskusijā ar jauniešiem Līvānu 1.vidusskolā.

“Šis visā Eiropā ir Eiropas pilsoņu gads, kad sarunām ar cilvēkiem, viņu tiesību un iespēju skaidrošanai ES iestādes pievērš sevišķu uzmanību. Latvijā, gatavojoties pievienoties eirozonai, atklātai, godīgai sarunai ir sevišķi liela loma. Es priecājos par katru iespēju tikties ar cilvēkiem un atbildēt uz viņu jautājumiem, jo tikai tā iespējams mazināt skepsi, ko daudzi jūt pret ES,” teic I.Šteinbuka.

Papildus informācija:

Diskusiju „Latvija - viena no zvaigznēm. Rotko atgriešanās: iespējas un izaicinājumi” 24. aprīlī no plkst. 14.30 līdz 16.30 varēs redzēt tiešraidē www.delfi.lv, www.esmaja.lv, www.rotkocentrs.lv, vairāk: http://www.rothkocenter.com/rmc/rotko-centru-daugavpili-atklas-ar-augsta-limena-kulturas-diskusiju

Informāciju sagatavoja:

 

EKP Preses un informācijas nodaļa

Sanita.Jemberga@ec.europa.eu

Kaspars.Kreics@ec.europa.eu

Tel. + 371 67085414

GSM. + 371 28665579

http://www.ec.europa.eu/latvija

http://twitter.com/EiropasKomisija

 

Marka Rotko mākslas centrs: http://www.rothkocenter.com

 




Atpakaļ