Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

22-04-2013

Daugavā ūdens līmenis lēnām turpina celties


Uz plkst. 10.00 22. aprīlī ūdens līmenis Daugavā pie Daugavpils, bija 7,89 metri. Diennakts laikā tas cēlies par 16 cm. Arī Baltkrievijā ūdens līmenis upē turpina celties.

Pašvaldība veica uzlabojuma darbus dambim Brjanskas ielas rajonā, notiek pastāvīgas dežūras pa 12 stundām, applūdušas platības 280 ha. Grīvā applūdušas 6 privātmājas.

21. aprīlī Daugavpilī strādāja apvienotā civilās aizsardzības komisija, bija ieradušies arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM)  pārstāvji.

Šodien Daugavpilī Ugunsdzēsības un glābšanas dienests izveidoja operatīvo štābu. No Rīgas atsūtīts konteiners ar laivām un ģeneratoriem, valsts Daugavpils neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam piešķīra helikopteru, lai varētu palīdzēt no ārpasaules norobežotajiem cilvēkiem. Kritiskāka situācija ir Daugavpils novadā. Daugavpils piešķīra kaimiņu pašvaldībai mašīnas ar smiltīm, lai varētu glābt sabiedrību „Kooperators”.

Domes izpilddirektors Andrejs Kursītis pastāstīja, ka liela atsaucība ir privātpersonām, kas piedāvā transportu.

Andrejs Kursītis uzvēra, ka situācija pilsētā tiek kontrolēta, visi dienesti ir gatavi.

Šodien, 22. aprīlī Rīgā notiek ārkārtas valdības sēde par plūdiem, uz sēdi devusies arī Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ