Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

19-04-2013

Daugavpils pilsētas domes sēdē deputāti pieņēma lēmumu pieprasīt ārkārtas situācijas izsludināšanu


Sakarā ar plūdiem, kas šogad ir īpaši spēcīgi, pamatojoties uz 18. aprīļa Daugavpils pilsētas, Daugavpils novada un Ilūkstes novada apvienotās civilās aizsardzības komisijas protokolu 19. aprīlī tika sasaukta Daugavpils Domes ārkārtas sēde. Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova informēja par situāciju, kas ir ļoti nopietna. 18. aprīlī notika Apvienotās Civilās aizsardzības komisijas sēde un pieņemts protokols. 3 pašvaldības pieņēma lēmumu sasaukt ārkārtas sēdes par ārkārtas situācijas pasludināšanu Daugavpilī, Daugavpils novadā un Ilūkstes novadā.

19. aprīlī Daugavpils Domes deputāti pieņēma lēmumu pieprasīt Ministru kabinetam izsludināt ārkārtas situāciju Daugavpils pilsētas teritorijā uz Daugavas upes un tās baseina radīto plūdu periodu.

Žanna Kulakova parakstīja rīkojumu par darba grupas izveidošanu. Darba grupas priekšsēdētājs ir izpilddirektors Andrejs Kursītis. Darba grupas uzdevums ir apsekot pilsētas teritoriju divas reizes dienā un par katru apsekošanu sastādīt aktu. Finanšu nodaļai veikt aprēķinus par zaudējumiem.

Ūdens līmenis Daugavā turpina augt. No rīta bija 7,44 metri, uz plkst 13. 7,48 metri. Pilsētā applūdušas teritorijas starp Komunālo un Brajnskas ielu 153,4 ha, Nīderkūnos 49 ha, Nometņu ielas teritorijā 66 ha, Grīvā 19,5 ha, slēgta ir Nometņu iela.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ