Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

10-04-2013

Norisinās darbs pie Vides pārskata izstrādes


Daugavpils pilsētas attīstības programmas 2014. – 2020. gadam (turpmāk – attīstības programma) izstrādes ietvaros ir uzsākts Stratēģiskais ietekmes uz vidi novērtējums (turpmāk – „SIVN”). SIVN veic plānošanas dokumenta sagatavošanas laikā un novērtējuma rezultāti tiek atspoguļoti vides pārskatā. Stratēģiskā ietekmes uz vidi novērtējuma mērķis ir izvērtēt sagaidāmo ietekmi uz vidi saistībā ar attīstības programmas īstenošanu.
Vides pārskatā tiks novērtēti esošo vides resursu kvalitāte un ar to saistītās problēmas, kā arī tiks sniegti priekšlikumi šo problēmu risināšanai vai novēršanai izstrādājot attīstības programmu.
Attīstības programmas Vides pārskats tiek izstrādāts sadarbībā ar piesaistīto eksperti no SIA „Reģionālie projekti”, kas ir veidojusi vides pārskatus arī daudzās citās Latvijas pašvaldībās. Ekspertu pakalpojumus paredzēts izmantot līdz 2013. gada 20. novembrim.
Lai pilnvērtīgi iepazītos ar pilsētas esošo situāciju un sniegtu ieteikumus vides kvalitātes uzlabošanā, tiks veikta Daugavpils pašvaldības, Daugavpils reģionālas vides pārvaldes, Dabas aizsardzības pārvaldes Latgales reģionālās administrācijas un Veselības inspekcijas Latgales kontroles nodaļas rīcībā esošās informācijas analīze.
Attīstības programmas un Vides pārskata izstrādes laikā tiks organizētas sabiedriskās apspriedes, kurās pilsētas iedzīvotāji un citi interesenti varēs iepazīties ar izstrādātajiem dokumentiem un izteikt viedokli un priekšlikumus.
Attīstības programmas 1.redakcijas un SIVN pārskata projekta publiskā apspriešana tiks organizēta saskaņā ar 25.08.2009. MK noteikumiem Nr.970 „Sabiedrības līdzdalības kārtība attīstības plānošanas procesā” un 23.03.2004. MK noteikumu Nr.157 „Kārtība, kādā veicams stratēģiskais ietekmes uz vidi novērtējums” V nodaļas „Sabiedrības, organizāciju un institūciju informēšana vides pārskata sagatavošanas procesā” noteiktajām prasībām.

Daugavpils attīstības programma 2014. – 2020. gadam tiek izstrādāta ESF projekta „Daugavpils pilsētas pašvaldības attīstības plānošanas kapacitātes paaugstināšana”, vienošanās Nr. 1DP/1.5.3.2.0/10/APIA/VRAA/047/042, ietvaros.

            Projektu plānots pabeigt 2014. gada 30. jūnijā.
 Projekta plānotās kopējās izmaksas - LVL 25 000
 Eiropas Sociālā fonda finansējums – 100%

 

Informāciju sagatavoja:
Helēna Trošimova
Daugavpils pilsētas domes
Attīstības departamenta
Stratēģiskās plānošanas un starptautisko sakaru nodaļas
Telpiskās attīstības plānotāja
Tālr. 654 04358
E-pasts: helena.trosimova@daugavpils.lv 




Atpakaļ