Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

09-04-2013

LBAS aicina uz Vispasaules darba aizsardzības dienai veltītu konferenču cikla atklāšanu Daugavpilī


Ar mērķi pievērst pastiprinātu sabiedrības uzmanību darba aizsardzības jautājumiem, šogad Latvijā un citviet pasaulē jau desmito gadu tiks atzīmēta Vispasaules darba aizsardzības diena. Šo ceturtdien, 11. aprīlī, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) atklās ikgadējo Vispasaules darba drošības dienai veltīto konferenču ciklu. Šā gada tēma – „Arodslimību profilakse”.

 

LBAS šā gada Vispasaules darba aizsardzības dienai veltītais konferenču cikls tiks atklāts 11.aprīlī plkst. 11.00 Latviešu kultūras centra telpās (Rīgas ielā 22a, Daugavpilī). Pasākuma laikā Valsts darba inspekcijas pārstāvji, darbinieku uzticības personas, darba aizsardzības speciālisti un arodbiedrību pārstāvji diskutēs par aktualitātēm darba drošības jomā Latvijā, kā arī dalīsies labās prakses piemēros:

  • jaunumi darba aizsardzības tiesību aktos;
  • aktuālie statistikas dati;
  • darba ņēmēju loma uzņēmumu darba aizsardzības sistēmas izveidē un uzturēšanā;
  • uzticības personu loma;
  • arodslimību ārstu pieredze arodslimību profilaksē u.tml.

 

Piedalīties šajā konferencē un iesaistīties diskusijā ar tās dalībniekiem ir aicināti arī mediju pārstāvji. Pieteikšanās un plašāka informācija pieejama, rakstot e-pastu uz martins@lbas.lv vai zvanot uz tālr. nr. (+371) 39 108 231.

 

 

Informācijai:

Vispasaules darba aizsardzības diena tradicionāli tiek atzīmēta 28.aprīlī. To 2003. gadā ar mērķi veicināt visā pasaulē darba vides, kas neapdraud cilvēku dzīvību un veselību, kā arī negrauj viņu pašcieņu, attīstību ieviesa Starptautiskā darba organizācija (ILO). Latvijā šo dienu atzīmē kopš pašiem tās pirmsākumiem.

 

LBAS organizēto Vispasaules darba aizsardzības dienai veltīto konferenču ciklu veido 5 konferences, kas, kā ierasts, norisināsies Latvijas reģionu lielākajās pilsētās:

  • 11.aprīlī – Daugavpilī (Latviešu kultūras centrs, Rīgas iela 22a);
  • 16.aprīlī Liepājā (viesnīca „Kolumbs”, Kuršu iela 32);
  • 19.aprīlī – Jelgavā (Jelgavas pils, Lielā iela 11);
  • 23.aprīlī – Valmierā (SIA „Valmieras Siltums” konferenču zāle, Rīgas iela 25c);
  • 25.aprīlī noslēguma konference Rīgā (LBAS māja, Bruņinieku iela 29/31).

 

 

Pasaules darba aizsardzības dienai veltīto pasākumu cikls Latvijas reģionos tiek īstenots Eiropas Sociālā fonda projekta nr. 1DP/1.3.1.3.2./08/IPIA/NVA/001 "Darba attiecību un darba drošības normatīvoaktupraktiska piemērošana nozarēs un uzņēmumos" ietvaros.

 

 

 

Papildu informācija:

Mārtiņš Pužuls,

LBAS konsultants darba aizsardzības jautājumos

Tālr.: (+371) 67 035 959

E- pasts: martins@lbas.lv

 

Informāciju sagatavoja:

Karīna Javtušenko,

LBAS komunikācijas konsultante

Tālr.: (+371) 28 360 777

E-pasts: karina.javtusenko@hauska.com




Atpakaļ