Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

11-05-2011

Vasarā sāksies rekonstrukcijas darbi 18. Novembra ielā


Daugavpils pašvaldība ir atradusi risinājumu problēmai, kas saistījās ar tranzītielas

A-13 rekonstrukcijas projektu un vasarā plānots sākt darbus.

Atgādināsim, ka konkursā par darbu veikšanu šajā projektā uzvarēja tikai viena firma, kas piedāvāja krietni augstāku summu, nekā projektā paredzēts. Ilgi tika meklēts risinājums, bija skatīti dažādi varianti. Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova skaidroja, ka tas ir ļoti svarīgs objekts pilsētai, pie kam, šis projekts cieši saistīts ar otru lielu projektu- Tramvaju uzņēmuma modernizācijas projektu. Kulakovas kundze uzsvēra, ka darbiem 18. Novembra ielā jānotiek paralēli un saskaņoti.

Vienīgais variants, kas šobrīd ir pieņemams- ņemt aizņēmumu, ko pašvaldība arī darīs. Ir saņemts Satiksmes ministrijas akcepts aizņēmuma ņemšanai. Žanna Kulakova uzsvēra, ka šis lēmums ir rūpīgi pārdomāts un atbildīgi izsvērts.

Domes priekšsēdētājas vietnieks Vjačeslavs Širjakovs informēja, ka rīkot jaunu konkursu nebūtu lietderīgi, jo cenas tikai aug. Ja runā par konkursā uzvarējušās firmas piedāvāto summu, tad pašvaldības vadība konsultējusies ar ekspertiem, kuri apliecināja, ka firmas piedāvātā cena nav par augstu. Tās ir reālās tirgus cenas un jauns konkurss zemāku cenu nedotu. Vēl viens variants- samazināt darbu apjomu arī nav pieņemams, jo tādā gadījuma ES naudu projekts nesaņemtu. Širjakova kungs arī informēja, ka Daugavpils nav vienīgā pašvaldība, kas šādā situācijā ņem aizņēmumu. Līdzīgs projekts un līdzīgas problēmas, kā arī tāds pats risinājums ir Liepājā.

Domes Finanšu nodaļas vadītāja Edīte Upeniece skaidroja, ka finansējums  projektam nāk no 3 avotiem- lielākā daļa ir ES ERAF finansējums 5,5 miljoni lati, valsts finansējums 196 tūkst, un pašvaldības finansējums 3, 4 miljoni latu. Aizņēmums ir saskaņots ar Satiksmes ministriju. Edīte Upeniece skaidro, ka likums un pašvaldības esošās saistības ļauj ņemt aizņēmumu. Tas tiks ņemts uz 20 gadiem pa daļām- 2011. gadā un 2012. gadā. Uz aizņēmuma atmaksas laiku pašvaldības saistību slogs būtiski samazināsies, jo būs jau atmaksāti citi aizņēmumi. Ja šobrīd saistību apjoms ir 15,4%, tad uz 2014. gadu tas būs 11,79%.

Komunālās saimniecības pārvaldes vadītājs Aivars Pudāns pastāstīja par darbu apjomiem. Rekonstruēta tiks visa 18. Novembra iela, Lielā iela, darbi notiks arī Daugavas ielā, kur izbūvēs apli, notiks Vienības tilta un tilta pār Lauceses upi rekonstrukcija. Šī projekta ietvaros notiks tranzītceļa rekonstrukcija no pilsētas robežas Rēzeknes virzienā līdz pilsētas robežai Medumu virzienā. Tiks izbūvēts veloceliņš un pilnībā rekonstruētas ielu apgaismojuma sistēmas.

Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova uzsvēra, ka tas ir ļoti liels projekts- 7,2 km ielu seguma rekonstrukcija, 10 km apgaismojuma rekonstrukcija.

Kas attiecas uz Tramvaju uzņēmuma projektu, tad tuvākajā laikā tiks izsludināts konkurss, bet darbi varētu sākties augustā- septembrī. Šī iemesla dēļ rekonstrukcijas darbi A-13 projektā sāksies no Vecstropu puses, lai varētu turpināt darbu saskaņoti ar Tramvaju uzņēmumu.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ