Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

27-03-2013

Lielo pilsētu vadītāji vienojās par sadarbību ar LTRK uzņēmējdarbības veicināšanā pilsētu teritorijā


Šodien, 27. martā, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) biedri, lielo pilsētu vadītāji, tikās ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) vadību un diskutēja par tālākās sadarbības jautājumiem, lai veicinātu  uzņēmējdarbības attīstību  un investīciju piesaisti pašvaldībās.

LLPA un LTRK vienojās turpmāk organizēt regulāras viedokļu apmaiņas un tikšanās , lai kopīgā darbā atrastu labvēlīgākos un atbilstošākos risinājumus uzņēmējdarbības attīstības veicināšanai pilsētu teritorijās.

„Par pašvaldību motivāciju veicināt savā teritorijā uzņēmējdarbību es nešaubos – tāda bija, ir un būs, jo pašvaldības ir ieinteresētas veicināt savā teritorijā darba vietu piedāvājuma pieaugumu, pakalpojumu pieejamību, kas nodrošina arī vietējo iedzīvotāju labklājības paaugstināšanos. Tālāk mums visiem kopīgi jāstrādā pie risinājumiem, kā vēl vairāk intensificēt gan pašvaldību, gan uzņēmēju ieinteresēšanu tieši uzņēmējdarbības vides veidošanā”, skaidro Māris Kučinskis, LLPA izpilddirektora vietnieks.

Tāpat LLPA un LTRK vienojās par ciešāku sadarbību uzņēmēju informēšanā par aktualitātēm pašvaldībās, kā arī par sadarbību pieredzes apmaiņas braucienos uz citām valstīm, kur pilsētu vizītēm varētu pievienoties arī ieinteresētie LTRK biedri.   

Latvijas Lielo pilsētu asociācija dibināta 2001. gada 23. augustā, lai īstenotu republikas pilsētu pašvaldību interešu aizstāvību un nodrošinātu interešu un tiesību pārstāvniecību gan valstī, gan ārpus tās robežām, kā arī veicinātu to savstarpējo sadarbību un attīstību.

LLPA biedri ir 9 lielākās Latvijas pilsētas - Daugavpils, Jelgava, Jēkabpils, Jūrmala, Liepāja, Rēzekne, Rīga, Valmiera un Ventspils.

 

Papildus informācijai:

 

Dagnija Dižbite

LLPA sabiedrisko attiecību konsultante

Tālr. + 371 29295837

E-pasts: Dagnija.dizbite@mrsgrupa.lv




Atpakaļ