Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

14-03-2013

Daugavpilī uzlabos industriālo zonu pieejamību


Šā gada martā Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) parakstījusi vienošanos ar Daugavpils pašvaldību par divu pilsētas ielu rekonstrukciju. Projekts tiks īstenots ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansiālo atbalstu, un tā realizācijai atvēlēti vairāk nekā 2,7 miljoni latu.

Projekta „Daugavpils pilsētas industriālo zonu pieejamības veicināšana” ietvaros paredzēts rekonstruēt divas ielas – Liepājas ielu posmā no 18.novembra ielas līdz Avotu ielai un Varšavas ielu posmā no 18.novembra ielas līdz Smilšu ielai, tādējādi sakārtojot pilsētas satiksmes infrastruktūru un nodrošinot pilsētas industriālo un ražošanas zonu sasniedzamību. Darbu gaitā paredzēts rekonstruēt ceļa segumu, atjaunot lietus ūdens kanalizāciju un izveidot kvalitatīvu apgaismojuma sistēmu.

„Industriālā vide ir katras teritorijas „sāpju bērns”, jo bieži vien pienācīga uzmanība netiek pievērsta ne pašas industriālās teritorijas sakārtošanai, ne tās pieejamības nodrošināšanai. Taču tieši ceļu un ielu kvalitāte ir viens no būtiskākajiem faktoriem, kas nodrošina šo teritoriju sasniedzamību un padara pievilcīgāku uzņēmējdarbības vidi kopumā. Ceļu un ielu sakārtošana prasa lielus līdzekļus, tādēļ ir gandarījums, ka daugavpiliešiem ir izdevies sagatavot kvalitatīvu projektu un iegūt Eiropas Savienības līdzfinansējumu,” atzīst VRAA direktores vietniece Sandra Cakule.

Abu ielu atjaunošanu plānots paveikt divu gadu laikā, - pašvaldība iecerējusi to pabeigt līdz 2014.gada 31.decembrim.

Plānotais projekta finansējums ir 2 762 179 lati, tai skaitā ERAF līdzfinansējums - 2 347 852 lati, valsts budžeta dotācija 82 865 lati un pašvaldības līdzfinansējums 331 462 lati.

Projekts tiks realizēts ERAF programmas „Infrastruktūra un pakalpojumi” aktivitātes "Nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centru izaugsmes veicināšana līdzsvarotai valsts attīstībai" ietvaros.

 Plašāka informācija par VRAA administrētajām ES fondu aktivitātēm pieejama mājas lapā www.vraa.gov.lv.

 

 

Informāciju sagatavoja: Edīte Olupe,

Valsts reģionālās attīstības aģentūras

Sadarbības un informācijas departamenta projektu vadītāja

Tālr. 67079030




Atpakaļ