Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

28-02-2013

„Profesiju dienās skolēniem” Daugavpils 9. vidusskolas 11. klases skolnieks Pāvels Dmitrijevs iepazīstas ar „Grindeks” farmaceita darbu


Jau ceturto gadu AS „Grindeks” rīko „Profesiju dienas skolēniem”. Šogad skolēni ir izrādījuši īpašu interesi par ķīmiju un farmāciju – uz „Profesiju dienām skolēniem” pieteicās 131 skolēns no 23 Latvijas pilsētām un novadu centriem. Izvērtējot atsūtītās pieteikuma vēstules, uzņēmums šogad rada iespēju uzņemt 40 skolēnus.

Šodien, 27. februārī AS „Grindeks” viesojās Daugavpils 9. vidusskolas 11. klases skolnieks Pāvels Dmitrijevs, kurš „Profesiju dienas skolēniem” ietvaros iepazinās ar Gatavo zāļu formu izstrādes laboratorijas farmaceita darbu.

Savā pieteikuma vēstulē Pāvels Dmitrijevs rakstīja, ka neskatoties uz to, ka apmeklē jauno biologu un jauno ķīmiķu skolas, viņš gribētu papildināt un nostiprināt iegūtās zināšanas „Grindeks” „Profesiju dienā skolēniem”, lai nākotnē strādātu farmācijas nozarē. Pāvels norāda, ka ir piedalījies vairākās ķīmijas un bioloģijas olimpiādēs un ieguvis tajās godpilnus novērtējumus.

 

Pēc uzņēmumā „Grindeks” pavadītās dienas, Pāvels savus iespaidus raksturo šādi: „Diena bija ļoti piepildīta – iepazināmies ar dažādām gatavo zāļu formām un zāļu izstrādes laboratoriju. Man ļoti patika, ka bija iespēja praktiski darboties arī pašam – gatavoju gēlu, veicu dažādas pārbaudes un mērījumus. Bijām apskatīt arī ražotni, kurā tiek gatavotas šāda veida gatavo zāļu formas – man patika!”

 

„Grindeks” Gatavo zāļu formu izstrādes laboratorijas vecākā ražošanas farmaceite Žanna Ņesterova: „Var redzēt, ka Pāvels ir ieinteresēts visā, kas saistīts ar ķīmiju un farmāciju. Bija daudz jautājumu gan par ķīmiķa darbu kā tādu, gan visiem procesiem, ko kopīgi šodien veicām.  Farmaceita darbs ir ļoti daudzpusīgs, un šajā jomā jāmācās ir visu laiku. Arī es, neskatoties uz to, ka esmu absolvējusi Ķīmijas fakultāti Latvijas Universitātē, šobrīd turpinu studēt arī farmāciju Rīgas Stradiņa universitātē.”

„Profesiju dienas skolēniem” ir īpaši uz karjeru ķīmijas un farmācijas nozarē orientēts projekts, kuru organizē „Grindeks”, un kas šogad norisinās no 1. februāra līdz pat 10. maijam. Projekta laikā „Grindeks” piedāvā iepazīt desmit, ar farmācijas nozari tieši saistītas, profesijas. Ņemot vērā lielo skolēnu atsaucību un farmācijas ražošanas uzņēmuma specifiku un reglamentēto darbību, konkrētā profesijas izzināšanas diena tiek izvēlēta, savstarpēji pielāgojot uzņēmuma un katra skolēna iespējas laikā no februāra līdz maijam.

Kontakti:

Laila Kļaviņa
AS „Grindeks” Komunikācijas departamenta vadītāja
Tel.: +371 67083370; +371 29256012
Fakss: +371 67083505
E-pasts: laila.klavina@grindeks.lv




Atpakaļ