Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

07-02-2013

Rotko mākslas centrā notiek diskusija par cietokšņa attīstību


Valsts akciju sabiedrība „Valsts nekustamie īpašumi”, sadarbojoties ar Daugavpils pilsētas domi un Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekciju,  7.februārī Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā rīko diskusiju „Daugavpils cietokšņa attīstības perspektīvas”. Šī diskusija palīdzēs apkopot idejas, pieredzi, līdz šim paveikto un palīdzēs radīt kopīgi izstrādātu un vienotu vīziju par Daugavpils cietokšņa tālāko attīstību. Diskusijas dalībniekus uzrunāja VAS „Valsts nekustamie īpašumi” valdes priekšsēdētāja Baiba Strautmane un Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova.

Baiba Strutmane aicināja diskusijas dalībniekus uz atklātu sarunu, lai ir atvērti jaunām idejām un pateicās par atsaucību dalībai diskusijā.

Žanna Kulakova Domes vārdā sveica diskusijas dalībniekus Daugavpils cietoksnī.

„Šādu milzīgu objektu Daugavpils pašvaldība viena pati nevar pacelt. Liels paldies visiem, kas ir ieinteresēti cietokšņa attīstībā. Šeit īpašumi nav tikai pašvaldībai- ir valsts īpašumi, privātīpašumi. Tāpēc svarīgi, lai mēs sadarbotos, domātu un strādātu uz vienotu mērķi. Prieks, ka savu artavu dod arī valsts, kas uzņēmusies vērienīga Valsts policijas kompleksa izbūvi. Visi realizētie projekti ir piemērs arī citiem sākt sakopt savus īpašumus. Tas noteikti būs ieguldījums nākotnē. Stimuls investīcijām un jaunām iespējām cietoksnim.”, uzsvēra Kulakovas kundze.

Daugavpils Domes mērķis attiecībā uz cietoksni, lai tas kļūtu par reģiona lielāko tūrisma, kultūras un darījumu centru. Bet paveikt to var darbojoties visām ieinteresētām pusēm kopā. Vēl viens solis uz priekšu no pašvaldības puses ir iecere izveidot Daugavpils cietokšņa saglabāšanas un attīstības padomi. Daudzi atzina, ka tieši Rotko mākslas centra izveide ir vislabākais pierādījums tam, ka cietoksnis var atdzimt. Daugavpils Domes priekšsēdētājas vietniece Līvija Jankovska uzskata, ka vissvarīgākais ir panākt, lai iedzīvotāji novērtētu to, kas tiek darīts, lai atbalstītu idejas, saprastu šī milzīgā objekta potenciālu, nāktu ar idejām un savu palīdzību.

Diskusijā  piedalās Daugavpils cietokšņa objektu īpašnieku pārstāvji: valsts, pašvaldības, juridisko un privātpersonu, kā arī dažādas ieinteresētās puses: iedzīvotāji, uzņēmēji, arhitekti, eksperti un citi.

Pasākums sākās ar paneļdiskusiju, kurā piedalījās valsts akciju sabiedrība „Valsts nekustamie īpašumi”, Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija, Daugavpils pilsētas dome, uzņēmēji un Daugavpils cietokšņa vietējo iedzīvotāju pārstāvji. Paneļdiskusijas pamatuzdevums ir diskutēt par Daugavpils cietokšņa ilgtermiņa attīstības perspektīvām, ņemot vērā dažādu interešu grupu viedokļus.

Diskusija turpināsies ar darbu grupās. Balstoties uz paneļdiskusijas rezultātiem, darba grupu uzdevums ir apskatīt valstij piederošo nekustamo īpašumu turpmākās izmantošanas iespējas.

Diskusijas rezultāti tiks izmantoti, lai sagatavotu vienotu un kopīgi izstrādātu koncepcijas projektu par Daugavpils cietokšņa turpmākās attīstības perspektīvām un to finansēšanas modeļiem. Koncepcijas projekts tiks iesniegts izskatīšanai Ministru kabinetā līdz šī gada 1.jūlijam.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.

 




Atpakaļ