Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

07-02-2013

Diskusija „Daugavpils cietokšņa attīstības perspektīvas”


Par diskusiju

Valsts akciju sabiedrība „Valsts nekustamie īpašumi”, sadarbojoties ar Daugavpils pilsētas domi un Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekciju, 2013.gada 7.februārī Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā, (Artilērijas arsenāla ēkā, Mihaila ielā 3 Daugavpils cietoksnī) rīkos diskusiju „Daugavpils cietokšņa attīstības perspektīvas”. Šī diskusija palīdzēs apkopot idejas, pieredzi, līdz šim paveikto un palīdzēs radīt kopīgi izstrādātu un vienotu vīziju par Daugavpils cietokšņa tālāko attīstību.

Diskusijā aicināti piedalīties Daugavpils cietokšņa objektu īpašnieku pārstāvji: valsts, pašvaldības, juridisko un privātpersonu, kā arī dažādas ieinteresētās puses: iedzīvotāji, uzņēmēji, arhitekti, eksperti un citi.

Pasākums sāksies ar paneļdiskusiju, kurā piedalīsies valsts akciju sabiedrība „Valsts nekustamie īpašumi”, Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija, Daugavpils pilsētas dome, uzņēmēji un Daugavpils cietokšņa vietējo iedzīvotāju pārstāvji. Paneļdiskusijas pamatuzdevums ir diskutēt par Daugavpils cietokšņa ilgtermiņa attīstības perspektīvām, ņemot vērā dažādu interešu grupu viedokļus.

Diskusija turpināsies ar darbu grupās. Balstoties uz paneļdiskusijas rezultātiem, darba grupu uzdevums ir apskatīt valstij piederošo nekustamo īpašumu turpmākās izmantošanas iespējas.

Diskusijas rezultāti tiks izmantoti, lai sagatavotu vienotu un kopīgi izstrādātu koncepcijas projektu par Daugavpils cietokšņa turpmākās attīstības perspektīvām un to finansēšanas modeļiem. Koncepcijas projekts tiks iesniegts izskatīšanai Ministru kabinetā līdz šī gada 1.jūlijam.

Diskusijas organizatori nodrošina telpas, ēdināšanu, izdales materiālus un kopīgu transportu no Rīgas. Diskusijas dalībniekiem tiek dota iespēja iepazīties ar Daugavpils cietoksni un tā objektiem klātienē pirms diskusijas -  6.februārī plkst. 15:00 notiks ekskursija Daugavpils cietoksnī gida pavadībā. Interesentus ekskursijai lūgums pieteikties pie diskusijas organizatoriem. Dalībniekiem, kas plāno uzturēties Daugavpilī vairākas dienas, piedāvājam palīdzību naktsmītnes rezervēšanā. Lūdzam arī norādīt, vai nepieciešams transports no Rīgas.

Dalību diskusijā, norādot transporta nepieciešamību no Rīgas un dalību ekskursijā,  lūdzam apstiprināt līdz šī gada 1.februārim.

Kontaktpersona diskusijas organizēšanā: Helēna Stare, valsts akciju sabiedrības „Valsts nekustamie īpašumi” projektu vadītāja, e-pasts: helena.stare@vni.lv, tālr: 6702 46 58.

 

Uz tikšanos Daugavpils cietoksnī!

 

10:30-11:00

Diskusijas dalībnieku sagaidīšana

11:00-11:10

Diskusijas atklāšana:

  • Valsts akciju sabiedrības „Valsts nekustamie īpašumi” valdes priekšsēdētājas Baibas Strautmanes uzruna
  • Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājas Žannas Kulakovas uzruna

11:10-11:40

Diskusijas ievadprezentācijas:

  • Valsts akciju sabiedrības „Valsts nekustamie īpašumi” prezentācija par Daugavpils cietokšņa koncepcijas projekta izstrādi un šīs diskusijas mērķiem
  • Daugavpils pilsētas domes prezentācija par līdzšinējo attīstību Daugavpils cietoksnī un tā nākotnes attīstības vīziju
  • SIA „Šafrans” prezentācija par Daugavpils cietokšņa privātīpašumu attīstības perspektīvām
  • Daugavpils Marka Rotko mākslas centra prezentācija par centra izveidi un darbību

11:45-13:00

Paneļdiskusija: „Daugavpils cietokšņa ilgtermiņa attīstības iespējas”

Dalībnieki: valsts akciju sabiedrība „Valsts nekustamie īpašumi”, Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija, Daugavpils pilsētas dome, Daugavpils uzņēmēju pārstāvis, Daugavpils cietokšņa vietējo iedzīvotāju pārstāvis

13:00-14:00

Pusdienas

14:00-15:30

Darbs grupās: Valstij piederošo nekustamo īpašumu turpmākā izmantošana”

15:30-16:00

Kafijas pauze

16:00-17:00

Darba grupu prezentācijas un diskusijas

17:00-17:30

Noslēguma sesija

 





Atpakaļ