Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

04-02-2013

Žurnāliste no Francijas interesējās par sociāli ekonomisko situāciju Daugavpilī


Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova 4. februārī tikās ar  Francijas  radio žurnālisti Baltijas valstīs Mariellu Vitureau. Saruna bija par sociālo jomu un situāciju Daugavpilī.

Žurnālistei interese radās tāpēc, ka vēlējās izpētīt situāciju arī reģionos. Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova pastāstīja par Daugavpils pašvaldības darba prioritātēm, uzsverot uzņēmējdarbības lielo lomu pilsētas attīstībā. Uzņēmējdarbība ir galvenais virzītājspēks, tāpēc, ka tas nodrošina darba vietas, ekonomisko uzplaukumu. Apzinoties to, pašvaldība daudz dara, lai uzlabotu biznesa vidi pilsētā, lai būtu pievilcīgi investīciju objekti.

Žanna Kulakova uzsvēra, ka viens no rādītajiem ir bezdarba līmenis, kas pilsētā ir būtiski mazāks nekā Latgalē kopumā.

Žurnāliste interesējās, kāda situācija bija krīzes laikā, kāda tagad. Kulakovas kundze paskaidroja, ka krīzes sākumā iedzīvotāju skaits, kuriem bija nepieciešama pašvaldības palīdzība pieauga 4 reizes, bet šobrīd  ir mazinājies 2 reizes, tomēr, pašvaldība nav samazinājusi finansējumu sociālajai jomai, nav samazinājusi pabalstus.

Uz jautājumu, kas atšķirīgs ir tieši Daugavpilij, Žanna Kulakova nosauca palīdzību veselības aprūpē, jo daudzus gadus Daugavpils bija vienīgā pašvaldība, kas apmaksāja 3 dienas pensionāriem ārstēšanos stacionārā.

Kas mainījies? Mainījies ir tas, ka līdz šim gadam bija valsts atbalsts GMI, Dzīvokļu pabalstiem, tagad tas viss ir uz pašvaldību pleciem.

Bija jautājums par cilvēku emigrāciju, vai kas mainījies šajā jomā? Žanna Kulakova pozitīvi vērtē valdības izstrādāto reemigrācijas programmu, bet arī pati pašvaldība daudz dara, lai noturētu cilvēkus, īpaši jauniešus Daugavpilī. Tiek pētītas iespējas piešķirt jaunajām ģimenēm dzīvokļus, ir bērna dzimšanas pabalsts, pašvaldības speciālisti strādā ar katru individuāli, lai palīdzētu, ja tas nepieciešams. Tiek modernizēta infrastruktūra, piesaistīti ES līdzekļi, lai pilsētā būtu interesanti, komfortabli, būtu jaunas investīcijas un cilvēki redzētu savas iespējas nākotnē.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ