Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

30-01-2013

Veselības ministre uz Daugavpili atveda ļoti nozīmīgu dāvanu (VIDEO)


30. janvārī Daugavpili apmeklēja veselības ministre Ingrīda Circene. Viņa kopā ar Domes priekšsēdētāju Žannu Kulakovu Vienības laukumā prezentēja jaunās Neatliekamās medicīniskās palīdzības centra mašīnas.

Kopā ir 4 jaunas mašīnas, bet Vienības laukumā bija trīs, jo viena no jaunajām mašīnām jau strādā. Kopumā Latgalei ir piešķirtas 12 tehnikas vienības.

Veselības ministre izteica lielu aizkustinājumu par šo iespēju atjaunot tehnisko nodrošinājumu neatliekamajai palīdzībai. Veselības ministrijas mērķis -pacientu veselība un drošība, kvalitāte un pieejamība. Veselības ministre atzinīgi novērtēja reformu neatliekamajā medicīnā, tā sevi attaisnoja un ir labākā Baltijas valstīs. Ministre izteica pateicību Daugavpils pašvaldībai par ciešu un veiksmīgu sadarbību un ieinteresētību medicīnas jomas attīstībā.

Daugavpils Domes vārdā priekšsēdētāja Žanna Kulakova pateicās par šo nozīmīgo dāvanu. Viņa uzsvēra, ka neatliekamās palīdzības galvenā misija ir cilvēku glābšana, palīdzība grūtā brīdī un galvenā dienesta vērtība ir cilvēki. Žanna Kulakova izteica lielu pateicību viņiem par darbu, visam kolektīvam un centra vadītājam Viktoram Kosnarevičam. Otra svarīga lieta ir tehniskais nodrošinājums, lai palīdzību varētu sniegt ātri un kvalitatīvi, tāpēc šīs mašīnas ir vērtīga dāvana un liela palīdzība Latgales reģiona centra darbā.

Veselības ministre apmeklēja arī Daugavpils Domi, kur notika oficiāla tikšanās ar Domes priekšsēdētāju Žannu Kulakovu un vietnieci Līviju Jankovsku.

Žanna Kulakova vēl reiz pateicās par jaunajām mašīnām un izteica prieku, ka ir ministri, kas uz reģioniem nebrauc tukšām rokām un saprot vajadzības. Ministrei tika demonstrēta prezentācija par pilsētu, akcentu liekot uz medicīnas jomu.

Ingrīda Circene pēdējā laikā ir bieži Daugavpilī, tāpēc atzina, ka vienmēr redz kaut ko jaunu, tas liecina par attīstību. Ir prieks par Rotko centru, kas ir pasaules mēroga vērtība. Žanna Kulakova Ingrīdu Circeni uzaicināja uz centra atklāšanu aprīlī.

Ingrīda Circene augstu vērtē Daugavpilī sasniegto medicīnas laukā. Viņa ir patīkami pārsteigta par Uroloģijas centru, ko šodien apmeklēja. Prieks, ka medicīnas iestādes spējušas tikt laukā no krīzes zemākā punkta.  Ministre pozitīvi vērtē visu Daugavpils medicīnas centru panākumus, solīja arī turpmāk attīstīt neatliekamās medicīniskās palīdzības centrus. Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova piekrīt, ka ir jāattīsta moderni centri, kur sniegtu ātru un ļoti kvalitatīvu palīdzību un sniegtu mūsdienām atbilstošus medicīnas pakalpojums.  Kopumā, runājot par medicīnu Latvijā, ministre visai optimistiski raugās nākotnē, uzskata, ka reformas iet pareizajā virzienā.

Informāciju sagatavoja Daugavpils Domes preses sekretāre Līga Korsaka.

 




Atpakaļ