Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

18-01-2013

BARIKĀDES ATMIŅĀS


22 gadi aizritēja kopš tiem trauksmainajiem laikiem, kad tauta bija vienota kā nekad, kad Latvija aizstāvēja savu neatkarību. Šajās dienās visā Latvijā notiek piemiņas pasākumi. Daugavpilī notika pasākums Novadpētniecības un mākslas muzejā.

Piemiņas pasākumā piedalījās Daugavpils Domes priekšsēdētājas 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs, Saeimas deputāte Inese Laizāne, Barikāžu dalībnieki. 

Vitālijs Azarevičs uzsvēra, ka no 1991. gada janvāra sākās Latvijas neatkarība, ko izcīnīja tauta, vienoti un ar ļoti stipru pārliecību par savu valsti. Svarīgi ir to neaizmirst, tāpēc jaunatnei ir jāzina, kas notika pirms 22 gadiem, kādas emocijas bija jāpārdzīvo un ar lielu pateicību jāatceras cilvēku paveiktais.

Bija sagatavota fotomākslinieka Teodora Rudāna fotogrāfiju izstāde, kurās iemūžināti notikumi barikāžu laikā.

Savās atmiņās dalījās barikāžu dalībnieka Jānis Pudāns, kurš ne tikai pastāstīja par tā laika notikumiem, bet arī aicināja jauno paaudzi būt patriotiem, mīlēt savu Latviju un būt līderiem, lai būvētu savu valsti tālāk.

Pasākuma dalībnieki noskatījās arī Zigurda Vidiņa dokumentālo filmu „Tēvu barikādes”, kas vislabāk demonstrēja Barikāžu laika emocijas, notikumus un pārdzīvojumus.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ