Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

29-04-2011

Atklāta restaurētā ūdenstorņa ēka Cietoksnī


29. aprīlī  Cietoksnī svinīgi tika atklāta restaurētā ūdenstorņa ēka.Tas bija Eiropas Ekonomikas Zonas un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta līdzfinansētā projekta "Ūdenstorņa ēkas paraugrestaurācija un apsaimniekošana Daugavpils cietoksnī" noslēguma pasākums. Simbolisko lentīti pārgrieza Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova.

"Šodien pilsētā ir svētki. Tas ir sākums cietokšņa atdzimšanai. Darāmā šeit vēl ļoti daudz, bet šis pirmais restaurētais objekts dod pārliecību, ka mērķis ir tuvu", uzsvēra Žanna Kulakova. Cietoksnis Daugavpilij ir ārkārtīgi svarīgs, jo viena no galvenajām prioritātēm pašvaldības darbā ir tūrisms, tāpēc šī objekta attīstība ir uzmanības centrā.

Pasākumā piedalījās Saeimas deputāti no Daugavpils, Domes deputāti, Daugavpils novada vadība, ciemiņi no Rīgas.

Turpinājums bija Latviešu kultūras centra Baltajā zālē, kur  notika prezentācija par Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centra mērķiem un uzdevumiem. Galvenie centra uzdevumi ir tūrisma veicināšana, pētnieciskais darbs, izglītojošais darbs, kultūras aktivitāšu veicināšana cietokšņa teritorijā. Noslēgumā tika pasniegtas pateicības projekta īstenošanā iesaistītajiem uzņēmējiem, iestādēm un speciālistiem.

Prezentācija par centra darbības vīziju būs pieejama mājas lapā http://old.daugavpils.lv/ sadaļā Pilsētas attīstība.

 

Informāciju sagatavoja Daugavpils Domes preses sekretāre Līga Korsaka

Papildus informācija: 654 76798




Atpakaļ