Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

03-12-2012

VAS „ Valsts nekustamie īpašumi” valdes priekšsēdētāja augstu novērtēja pašvaldības realizētos projektus cietoksnī (video)


30.novembrī Daugavpili apmeklēja VAS „Valsts nekustamie īpašumi” jaunā valdes priekšsēdētāja Baiba Strautmane. Viņa apmeklēja Daugavpils cietoksni, kur lielākā daļa ēku pieder šai struktūrai, apskatīja arī citus īpašumus pilsētā. Notika tikšanās arī ar Daugavpils Domes priekšsēdētāju Žannu Kulakovu.

Pēc cietokšņa apmeklējuma Baiba Strautmane ir patīkami pārsteigta, jo ļoti apsveicami ir, ka šajā unikālajā objektā notiek attīstība. Viņa augstu vērtē pašvaldības paveikto cietoksnī. Šīs vizītes mērķis ir ne tikai apskatīt valstij piederošos objektus, bet turpināt dialogu ar pašvaldību, lai veidotu cietokšņa tālākās attīstības kopīgu vīziju.

Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova atzinīgi vērtē sadarbību ar „Valsts nekustamajiem īpašumiem”. Daugavpils cietoksnis pašvaldībai ir prioritāte, tāpēc jāvienojas par nākamajiem soļiem tā attīstībā. Žanna Kulakova informēja arī par to, ka pašvaldība cietoksni pozicionē arī kā lielu investīciju objektu, kas varētu piesaistīt uzņēmēju interesi.

Baiba Strautmane interesējās arī par pašvaldības nākotnes plāniem cietoksnī, par Zoodārza pārcelšanu, par Amatnieku centra izveidi cietoksnī.

Saruna bija arī par dzīvojamo fondu. Žanna Kulakova pastāstīja par pašvaldības energoefektivitātes paaugstināšanas programmu un tieši cietokšņa iedzīvotāji tiek aktīvi mudināti veikt māju siltināšanu, kas ne tikai taupīs līdzekļus  par siltumu, bet būtiski uzlabos visa cietokšņa vizuālo tēlu.

Daugavpils Domes priekšsēdētāja uzsvēra, ka pašvaldība labi apzinās, ka ne pašvaldības, ne Valsts nekustamo īpašumu spēkos ir realizēt ieceri pilnībā rekonstruēt šo objektu, tāpēc aicina talkā valsti. Vairāk kā 80 miljoni latu nepieciešami šī mērķa sasniegšanai. Tāpēc Finanšu ministrijā strādā darba grupa ko veido 4 ministriju, pašvaldības un Valsts nekustamo īpašumu speciālisti, lai kopā rastu iespējas Daugavpils cietokšņa sakārtošanai.

Video

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ